Ministerie van Transport plant upgrade voor de logistieke sector van Thailand

PERSBERICHT:

Het ministerie van Transport heeft plannen geschetst om het logistieke systeem van het land te verbeteren, met de nadruk op spoorwegen en zeevervoer.

In zijn inaugurele rede verklaarde minister van Transport Suriya Juangroongruangkit dat hij zijn beleid met ambtenaren van het ministerie heeft besproken en van plan is het beleid van het ministerie volgende week bekend te maken. Hij benadrukte het belang van de uitbreiding van deze sectoren om het concurrentievermogen van Thailand op logistiek gebied te vergroten, waarbij hij het groeipotentieel benadrukte.

De minister van Transport zei dat een van zijn prioriteiten is ervoor te zorgen dat de dubbelsporige spoorwegprojecten van het land op tijd worden voltooid. De verbetering van 29.7 miljard baht tussen de provincies Khon Kaen en Nong Khai, een project dat premier Srettha Thavisin in de toekomst wil bezoeken, is ook een van de topprioriteiten van het ministerie.

Om tegemoet te komen aan het groeiende aantal luchtvaartmaatschappijen dat geïnteresseerd is om in Thailand te opereren, is Suriya van plan om ongebruikte vluchtslots van de Royal Thai Air Force op te vragen op door Airports of Thailand (AoT) beheerde luchthavens. Deze stap zou het aantal dagelijkse commerciële vluchten met 100 tot 150 kunnen verhogen, wat vooral cruciaal is nu het hoogseizoen in aantocht is.

Ondertussen erkent de minister van Transport de noodzaak van betaalbare prijzen voor elektrische treinen, zoals het voorgestelde plafond van 20 baht, maar onderstreept hij de noodzaak van onderhandelingen met relevante instanties over deze kwestie. Hij is van mening dat de invoering van dergelijke tariefplafonds zal resulteren in een toename van 10% in het aantal reizigers dat elektrische treinen gebruikt.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.