TAT verlegt de focus om Thailand te promoten als duurzame toeristische bestemming

PERSBERICHT:

De Tourism Authority of Thailand (TAT) verlegt haar focus naar het promoten van Thailand als een “duurzame bestemming” die zich inzet voor milieubescherming, aldus TAT-gouverneur Thapanee Kiatphaiboon.

Het agentschap heeft tot doel buitenlandse toeristen voor te lichten over de inspanningen van het land om zich aan te passen aan de mondiale duurzaamheidstrends. Thapanee benadrukte dat Thailand ernaar streeft een hoogwaardige en duurzame toeristische bestemming te worden en tegelijkertijd milieuproblemen aan te pakken, zoals bosbranden in Noord-Thailand, die het toerisme gedurende langere perioden hebben beïnvloed.

De strategie van de TAT, bekend als 'Sustainably Now', heeft tot doel de toeristische sector te transformeren door de doelstellingen voor duurzaam toerisme (STG's) te omarmen die in lijn zijn met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het bureau introduceerde ook het Sustainable Tourism Acceleration Rating (STAR)-project, waarbij sterren worden toegekend aan exploitanten die hun duurzaamheidspraktijken verbeteren. Het doel is om in 85 minimaal 2025% van de deelnemende toeristische exploitanten drie tot vijf sterren te laten behalen.

Betekenisvolle reiservaringen zijn geïdentificeerd als een topprioriteit voor buitenlandse toeristen die Thailand bezoeken, zoals blijkt uit een recent onderzoek.

De inspanningen van de TAT strekken zich uit tot partnerschappen, de adoptie van digitale technologie en nichemarkten, allemaal gericht op het verbeteren van de Thaise toeristenindustrie, waarbij duurzaamheid prioriteit krijgt. Een proefproject in vijf provincies richt zich op het stimuleren van toeristische bedrijven om milieuvriendelijke diensten aan te bieden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.