Hoog administratief gerechtshof wijst cannabiszaak af

PERSBERICHT:

Het Hooggerechtshof heeft een zaak afgewezen die tegen de voormalige minister van Volksgezondheid was aangespannen met betrekking tot de legalisering van cannabis.

De rechtbank zei dat de eisers die de zaak hebben aangespannen, niet worden beschouwd als directe slachtoffers van deze specifieke actie.

Dit ontslag volgt op een soortgelijk besluit van de administratieve rechtbank om de zaak te seponeren, waardoor deze feitelijk uit het rechtssysteem wordt verwijderd.

De zaak tegen de voormalige minister en twee andere personen werd ingediend door dr. Smith Srisont, voorzitter van de Forensic Physician Association of Thailand, samen met zes oppositieparlementsleden van de voormalige regering.

De eisers beweerden dat het besluit van de voormalige minister van Volksgezondheid en zijn medewerkers om cannabis van de nationale lijst van verdovende middelen te verwijderen onwettig was.

Bij het afwijzen van deze zaak zei de rechtbank dat de zaak niet verder kon gaan, omdat de eisers niet het recht hebben om deze bij de Administratieve Rechtbank in te dienen, omdat zij niet als directe slachtoffers worden beschouwd.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.