Phuket houdt intensieve triatloncompetitie om toerisme en economie te stimuleren

Phuket-

Het provinciale bestuur van Phuket organiseerde de triatlonwedstrijd “Phuket Tri Iyara” in een poging de economie van de provincie te versterken en deze tot een vooraanstaande bestemming voor sporttoerisme te maken.

Dit evenement valt onder het ambitieuze ‘Phuket See Sports’-project, gericht op het promoten van sportgerichte initiatieven.

De wedstrijd, gehouden op 10 september 2023 in het Sirinat National Park in het district Thalang, kende een actieve deelname van meer dan 502 atleten. De heer Danai Sunantarot, vice-gouverneur van Phuket, benadrukte het belang van deze gebeurtenis bij het promoten van het imago van Phuket als een sportgerichte stad, evenals een effectief middel om de economie te verjongen, vooral in het licht van de post-COVID-19-pandemie.

“Het evenement biedt deelnemers niet alleen een uitdagende competitie, maar biedt ook de kans om de boeiende toeristische plekken in Phuket te ervaren”, zei hij. “We hopen dat dit initiatief bezoekers zal aanmoedigen de verschillende bezienswaardigheden in onze provincie te verkennen, en uiteindelijk zal bijdragen aan de economische stabiliteit.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.