Geen plannen om Facebook te sluiten in Thailand, zegt de nieuwe minister van Digitale Zaken

Thailand -

De nieuwe minister van Digitale Economie en Samenleving heeft elk eerder plan om Facebook in Thailand te sluiten opgeschort.

Ons vorige verhaal:

Tijdens een persconferentie in de late namiddag op 21 augustus 2023 verklaarde de voormalige Thaise minister van Digitale Economie en Maatschappij, Chaiwat Thanakamanusorn, dat zijn ministerie van plan is een gerechtelijk bevel te vragen om Facebook in Thailand te sluiten, omdat het naar verluidt geen actie heeft ondernomen tegen talloze oplichting, fraude, en nepadvertenties gemaakt door gebruikers. Er zijn meer dan 200,000 slachtoffers geweest van fraude op Facebook via verschillende advertenties, nep-oplichting op de marktplaats en andere fraude. Dit bedroeg in totaal meer dan tien miljard baht aan financiële schade voor de getroffen gebruikers.

Nu voor de update:

De nieuwe minister van Digitale Economie en Samenleving, de heer Prasert Chantararuangthong, vertelde deze week aan TPN Media. “Veel Thaise mensen profiteren meer van Facebook dan van online oplichters. Er zijn meer dan 45 miljoen Facebook-gebruikers in Thailand. Velen runnen kleine bedrijven en gebruiken Facebook live om hun producten en diensten op de markt te brengen. Het is ook voor veel bedrijven het belangrijkste communicatiemiddel.”

“Daarom ligt elk plan om Facebook in Thailand te sluiten erg gevoelig. We moeten heel voorzichtig zijn met de manier waarop we online oplichting en problemen oplossen. Het sluiten van Facebook is niet de echte oplossing om van deze online oplichters af te komen. We zullen het probleem binnenkort verder bespreken met Facebook-managers uit Singapore voor betere oplossingen.” concludeerde Prasert.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite TPN National

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/