Minister van Defensie hoopvol op resolutie onderzeebootmotoren

PERSBERICHT:

Minister van Defensie Sutin Klungsang heeft zijn optimisme geuit dat de nieuwe regering een nieuwe overeenkomst zou kunnen bereiken met Duitsland en China over de motor voor de nieuwe onderzeeër van Thailand die momenteel in China wordt gemonteerd.

Oorspronkelijk had de Royal Thai Navy een motor van Duitse makelij nodig voor de onderzeeër van de S26T Yuan-klasse, die deze maand zou worden afgeleverd, maar vanwege pandemie-gerelateerde vertragingen is uitgesteld tot april volgend jaar.

China Shipbuilding & Offshore International Co (CSOC), verantwoordelijk voor de bouw van de onderzeeër in het kader van een overeenkomst van regering tot regering (G2G), had een CHD620-motor aangeboden nadat Duitsland had geweigerd zijn MTU 396-dieselmotor aan China te verkopen en deze als een militaire motor had geclassificeerd. -verdedigingsitem.

Sutin sprak tijdens de 78e zitting van de Algemene Vergadering van de VN in New York de hoop uit dat de kwestie opgelost zou kunnen worden en suggereerde dat premier Srettha Thavisin waarschijnlijk een oplossing in gedachten had.

Met betrekking tot de reactie van Thailand op het aanhoudende conflict in buurland Myanmar gaf Sutin plannen aan om een ​​team te vormen om de kwestie aan te pakken, op basis van advies van functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een formeel besluit over de aanpak van de crisis in Myanmar zal na zorgvuldige overweging worden genomen.

Sutin bevestigde zijn voornemen om de Thaise defensie-industrie een impuls te geven door een formeel comité voor militaire samenwerking met wetenschappers en technologen op te richten. Dit initiatief heeft tot doel de defensiecapaciteiten van het land verder te ontwikkelen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.