Tom Kha Gai neemt de 1e plaats in onder de beste kippensoepen ter wereld

PERSBERICHT:

TasteAtlas, een website voor traditionele gerechten, lokale ingrediënten en authentieke restaurants, heeft zijn voedselranglijst voor 2023 bekendgemaakt in de lijst van ‘10 best beoordeelde kippensoepen ter wereld’. Tom Kha Gai uit Thailand staat op de eerste plaats op de ranglijst.

De top tien kippensoepen zijn als volgt:

1. Tom Kha Gai uit Thailand;

2. Ciorba radauteana, Roemenië;

3. Zeama, Moldavië;

4. Chorba beïda, Algerije;

5. Supă de pui cu tăieței, Roemenië;

6. Bela čorba, Servië;

7. Sopa de gallina India, El Salvador;

8. Inchicapi, Peru;

9. Rosół z kury, Polen;

10. Chikhirtma, Georgië.

Tom Kha Gai is kip-kokossoep met laos, citroengras, kaffirlimoenblaadjes, bird's eye chilipepers en champignons. Deze geruststellende soep heeft voornamelijk zure en zoute smaken, geleverd door vissaus, tamarindesap en palmsuiker.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.