Thaise satelliet THEOS-2 gepland voor lancering in oktober

PERSBERICHT:

Thailand Earth Observation Satellite 2 (THEOS-2) staat gepland voor lancering in oktober, zoals bevestigd door de Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA).

De satelliet is veilig getransporteerd van Toulouse, Frankrijk, naar de Europese ruimtehaven in Frans-Guyana, Zuid-Amerika.

GISTDA kondigde de aanstaande lancering aan op zijn officiële Facebook-pagina en vermeldde dat THEOS-2, gebouwd door Airbus Defense and Space, de laatste controles zal ondergaan voordat hij op de raket wordt geïnstalleerd.

THEOS-2 zal zijn voorganger THEOS-1 (ook bekend als Thaichote) vervangen, die op 1 oktober 2008 werd gelanceerd en het einde van zijn operationele levensduur nadert. Met een gewicht van 425 kilogram beschikt THEOS-2 over de mogelijkheid om beelden met een hoge resolutie te produceren met een resolutie van 50 centimeter. De belangrijkste doelstellingen zijn onder meer het verbeteren van de Thaise ruimtetechnologie-infrastructuur, het versterken van de ruimtevaartindustrie en het bevorderen van geo-informatica en ruimtetechnologie.

Bovendien zal THEOS-2 een belangrijke rol spelen in verschillende toepassingen, waaronder onder meer cartografie, landbouw- en voedselbeheer, waterbeheer, rampenbestrijding, stadsplanning, economische corridors en monitoring van natuurlijke hulpbronnen en ecosystemen.

GISTDA-directeur Pakorn Apaphant zei dat de investering in THEOS-2 een belangrijke stap betekent in het bevorderen van ruimtetechnologie en economische kansen voor Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.