Zwerfpuppy wordt miljoenste dier dat door Stichting Soi Dog wordt gecastreerd en gevaccineerd 

PERSBERICHT:

Een eenogige zwerfpuppy in Thailand is het miljoenste dier dat is gecastreerd en gevaccineerd door dierenwelzijnsorganisatie Soi Dog Foundation. 

De dakloze puppy, toepasselijk genaamd 'Million', werd opgevangen door een van de mobiele sterilisatieteams van de stichting nadat ze werd gevonden in de straten van Nakhon Si Thammarat, en werd kort daarna het miljoenste dier dat door de grootschalige sterilisatie-/castratie- en sterilisatieafdeling ging. vaccinatieprogramma sinds de oprichting in 2003.  

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat dit aantal zwerfdieren door één organisatie wordt gecastreerd en gevaccineerd.  

“Deze ongelooflijke prestatie zou simpelweg niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van onze donoren over de hele wereld”, aldus John Dalley MBE, medeoprichter en voorzitter van de Soi Dog Foundation. 

“Honden als Million verdienen zoveel beter dan geboren te worden in een kort leven vol lijden op straat. Het is en is altijd onze missie geweest om de oorzaak van dat lijden aan te pakken door middel van sterilisatie, en we zijn dankbaar dat we supporters hebben die ook met heel ons hart in die missie geloven”, voegde hij eraan toe. 

John en zijn overleden vrouw Gill, afkomstig uit Yorkshire, Groot-Brittannië, hebben de Soi Dog Foundation in Phuket opgericht om de overbevolking van zwerfhonden – bekend als ‘soi’-honden – aan te pakken nadat ze zich in 2003 op het Thaise eiland hadden teruggetrokken. het is gestaag uitgegroeid tot de grootste zwerfdierenwelzijnsorganisatie in Zuidoost-Azië en viert dit jaar zijn 20e bestaanth jubileum.  

Het sterilisatie-/castratie- en vaccinatieprogramma van de stichting – bekend als het CNVR-programma (Catch, Neuter, Vaccinate, Return) – heeft vanaf het allereerste begin voorop gelopen in haar werk. De CNVR-aanpak wordt algemeen erkend als de meest humane en effectieve manier om de overbevolking van zwerfdieren terug te dringen en de verspreiding van ziekten, waaronder hondsdolheid, tegen te gaan.  

“In onze eerste drie maanden zijn we erin geslaagd 175 dieren te steriliseren en het hele jaar daarop iets meer dan 1,200. Hoewel die cijfers klein klinken, moet je, zoals met alles in het leven, ergens beginnen”, aldus John. 

Snel vooruit naar vandaag, en de stichting steriliseert en vaccineert nu meer dan 
Elke maand 20,000 dieren zoals Million via zijn mobiele teams en partnerprojecten in heel Thailand.

Het programma heeft duidelijke resultaten opgeleverd in Phuket, waar aanhoudende inspanningen de zwerfdierenpopulatie met meer dan 90% hebben teruggedrongen en waar de ziektebestrijding zodanig is dat het eiland officieel de eerste rabiësvrije provincie van Thailand zal worden.  

Jaarlijkse onderzoeken uitgevoerd door de International Companion Animal Management Coalition (ICAM) laten vergelijkbare positieve resultaten zien in Groot-Bangkok, waar de stichting meer dan een half miljoen dieren heeft gecastreerd en gevaccineerd. De grote zwerfpopulatie in de hoofdstad neemt gestaag af, en lokale gemeenschappen bevorderen een meer meelevende houding ten opzichte van dieren.  

Deze inspanningen in Groot-Bangkok worden ondersteund door Dogs Trust Worldwide – de internationale afdeling van de grootste liefdadigheidsinstelling voor hondenwelzijn in Groot-Brittannië – die sinds 2016 de helft van het programma daar heeft gefinancierd. Soi Dog Foundation ontvangt geen overheidsfinanciering om haar werk uit te voeren en is uitsluitend afhankelijk van donaties van vriendelijke individuen en subsidieorganisaties zoals Dogs Trust Worldwide, die hun passie voor het verbeteren van de levens van zwerfdieren delen.  

“We zijn er zo trots op dat we sinds 2016 een integrale partner zijn van het project in Bangkok”, zegt Karen Reed, directeur van Dogs Trust Worldwide. 

“We zijn toegewijd aan het verbeteren van de levens van honden en de relatie die honden hebben met de gemeenschappen waarin ze over de hele wereld leven, dus we weten hoe belangrijk dit project voor elke hond en kat blijft. 

“Namens iedereen hier bij Dogs Trust Worldwide feliciteren we Soi Dog Foundation met het bereiken van deze mijlpaal,” voegde ze eraan toe.  

De Soi Dog Foundation voert ook reddings-, behandelings-, humane educatie- en gemeenschapsprogramma's uit vanuit haar opvangcentrum in Phuket. Het was in het ultramoderne hondenziekenhuis van het asiel dat Million zelf opnieuw een operatie onderging om haar rechteroog te verwijderen, dat zwaar gewond was geraakt nadat ze door een auto was aangereden – helaas een veel voorkomende gebeurtenis voor zwerfhonden die mogen vrij door de straten zwerven. 

Nu de zwerfhondenpopulatie in Thailand naar schatting 10 tot 12 miljoen bedraagt, zet de stichting zich in om haar CNVR-programma verder te laten groeien, in combinatie met haar andere programma's die allemaal deel uitmaken van haar holistische benadering om het dierenwelzijn in Azië te verbeteren. .  

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.