Thailand en Cambodja versterken de samenwerking tegen grensoverschrijdende misdaad

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Thailand en Cambodja hebben hun inzet voor het verbeteren van de samenwerking bij de bestrijding van grensoverschrijdende misdaad herbevestigd. De verbintenis heeft tot doel de stabiliteit en veiligheid in beide landen te versterken door nauwere samenwerking aan te moedigen.

Adjunct-commissaris van de Koninklijke Thaise politie, generaal Surachate Hakparn, heeft onlangs een ontmoeting gehad met Sar Thet, de nationale politiechef van Cambodja, om de versterking van de betrekkingen tussen beide partijen te bespreken, vooral op het gebied van de bestrijding van grensoverschrijdende misdaad. Pol Gen Surachate zei dat beide partijen hun voornemen hebben uitgedrukt om samen te werken aan deze belangrijke kwestie, terwijl de Cambodjaanse politiechef een soortgelijk besluit deelde om de coördinatie te versterken om illegale activiteiten in de regio aan te pakken.

Am Sam Ath, adjunct-directeur voor monitoring bij de rechtengroep LICADHO, benadrukte het belang van internationale samenwerking om problemen zoals drugsdelicten, mensenhandel en het witwassen van geld effectief op te lossen. Hij verklaarde dat het van cruciaal belang is om deze problemen op te lossen door de toepassing van wetten te verbeteren, met name het veilige dorpsgemeenschapsbeleid. Hij voegde eraan toe dat een sterkere communicatie met alle partijen van cruciaal belang is om deze problemen aan te pakken.

De Thais-Cambodjaanse samenwerking wordt ook gesteund door de Cambodjaanse premier Hun Manet, die tijdens een bilaterale ontmoeting met de Indonesische president Joko Widodo op de 43e ASEAN-top deze week heeft opgeroepen tot duurzame en verhoogde coördinatie bij terrorismebestrijdingsoperaties en de bestrijding van illegale grensoverschrijdende activiteiten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.