Snelwegpolitieagent doodgeschoten in Nakhon Pathom, verdachte op vrije voeten

Nakhon Pathom –

Een snelwegpolitieagent werd doodgeschoten in het huis van een subdistrictshoofd in de Mueang Nakhon Pathom-district.

De politie van Mueang Nakhon Pathom werd woensdagavond (6 september) op de hoogte gebracht van het incidentth) in een huis in het subdistrict Ta Kong.

Eerstehulpverleners kwamen ter plaatse in de eetzaal en troffen twee gewonden aan. Majoor Siwakorn Saibua, een inspecteur van de snelwegpolitie Regio 1, had ernstige verwondingen opgelopen door zeven schotwonden. Hij werd later dood verklaard. De andere gewonde was luitenant-kolonel Wasin Panppee. Hij had verwondingen opgelopen door een schotwond in zijn arm.

Kapitein Boonleang van de politie van Mueang Nathon Pathom vertelde TPN-media dat de schutter is geïdentificeerd als de heer Tananchai Manmak, 45. Ze zijn momenteel op jacht naar hem. Ondertussen is de politie van de Crime Suppression Division (CSD) ook op zoek naar de hoofdman van het subdistrict, die niet meteen met volledige naam werd genoemd.

Volgens de CSD heeft het hoofd van het subdistrict een groep snelwegpolitie uitgenodigd voor een diner. Het hoofd van het subdistrict was in gesprek met majoor Siwakorn en het hoofd van het subdistrict zou hebben gevraagd om de promotie van een andere snelwegpolitieagent die samenwerkt met majoor Siwakorn. Ook deze persoon werd niet geïdentificeerd.

Het gesprek verliep echter niet zoals gepland. Majoor Siwakorn vertelde het hoofd van het subdistrict dat de promotie het normale proces moest volgen. Het kantonhoofd werd boos voordat hij de discussie verliet. Daarna kwam de schutter binnen voordat hij het vuur opende op de eettafel, zegt de CSD-politie.

De verdachte is op het moment van schrijven nog steeds op de vlucht.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.