UPDATE: Gezochte voormalige burgemeester van Pattaya vlucht naar verluidt uit Thailand om aan arrestatie in de zaak Waterfront Condo te ontkomen

Pattaya —

Vandaag, 6 september, kwamen berichten naar buiten dat de heer Itthiphol Khunpluem, de voormalige burgemeester van Pattaya en de voormalige Thaise minister van Cultuur, naar verluidt per vliegtuig uit Thailand is vertrokken naar Cambodja, nadat hij werd gezocht wegens vermeend misdrijf waarbij hij een ongepaste bouwvergunning had afgegeven aan het Waterfront condo-project.

Eerst ons vorige verhaal:

Het Strafhof voor Corruptie en Wangedrag heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de voormalige burgemeester van Pattaya, Itthiphol Khunpluem, in verband met zijn vermeende ongepaste afgifte van een bouwvergunning voor de bouw van het controversiële Waterfront-gebouw nabij Pattaya Beach.

Nu voor onze update:

Pol. Generaal-majoor Chomchawin Punatananon, plaatsvervangend commandant van de provinciale politie van Chonburi, vertelde de Thaise media vandaag dat hij informatie heeft ontvangen waaruit bleek dat de heer Itthiphol Thailand op de ochtend van 30 augustus 2023 heeft verlaten, na het bijwonen van een bijeenkomst, en is sindsdien niet meer teruggekeerd.

Naar verluidt verliet hij het land met vlucht KR0702 van Cambodja Airways en was op weg naar Phnom Penh.

Pol. Generaal-majoor Chomchawin verklaarde dat de politie het onderzoek uitbreidt om de heer Itthiphol en andere verdachten te vinden.

De situatie betreft de zeer controversiële doorn in het oog van de Waterfront Condo, die we hier in het verleden uitgebreid hebben besproken.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.