Schildpad gered op het strand van Phuket

Phuket -

Een 10-jarige zeeschildpad is gered op een strand in Thalang.

Het personeel van het Sirinat National Park kreeg dinsdag (5 september) van de lokale bevolking bericht dat ze de zeeschildpad op Mai Khao Beach hadden gevonden.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) arriveerde op het strand en trof de vrouwelijke Olive Ridley-zeeschildpad aan, ongeveer tien jaar oud. De schildpad was 10 centimeter lang en 45 centimeter breed. Ze woog ongeveer 30 kilogram. Er werden enkele kleine wonden gevonden op de schildpad.

De zeeschildpad werd voor verdere medische behandeling naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center gebracht.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.