Het Thaise leger schetst plannen om de dienstplichtquota te verlagen

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Minister van Defensie Sutin Klungsang heeft bevestigd dat het leger plannen heeft geschetst voor een onmiddellijke verlaging van de militaire dienstplichtquota, in lijn met het beleid van de nieuwe regering.

Minister Sutin voerde samen met premier en minister van Financiën Srettha Thavisin op 3 september gesprekken met aankomende militaire leiders. De gesprekken concentreerden zich op de huidige situatie van het land, waarbij relevante kwesties werden behandeld en de eisen en eisen van elke betrokken partij werden uitgewisseld.

Zowel de regering als het leger zeiden dat ze het eens zijn over verschillende beleidsdoelstellingen, waaronder de overgang naar een systeem van vrijwillige militaire dienst. De twee partijen bespraken ook de behoefte van het leger aan overheidssteun op verschillende aspecten. Het leger benadrukte zijn proactieve houding ten aanzien van organisatorische verbeteringen en afstemming op het overheidsbeleid en zei dat het vastbesloten is de regering op de hoogte te houden van eventuele uitdagingen die zich in de toekomst zouden kunnen voordoen.

Toen hem werd gevraagd naar de tijdlijn waarop deze maatregelen van kracht zouden worden, gaf Sutin aan dat er zonder vertraging tastbare resultaten merkbaar zouden zijn. Concreet wordt verwacht dat de overgang naar een systeem van vrijwillige militaire dienst tegen april 2024 zal resulteren in een aanzienlijke verlaging van de militaire dienstplichtquota. Om tegemoet te komen aan de zorgen in verband met het buitensporige aantal hoge officieren, merkte de minister van Defensie op dat er plannen zijn om de totale omvang van het leger geleidelijk te verkleinen.

Volgens Sutin wordt er momenteel over de precieze procentuele verlaging beraadslaagd, waarbij het leger actief werkt aan het presenteren van de voorgestelde cijfers. Deze plannen zijn weliswaar intern besproken, maar nog niet openbaar gemaakt.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.