Gratis visumbeleid om naar schatting 700,000 extra Chinese toeristen naar Thailand te trekken

nationaal —

De Tourism Authority of Thailand (TAT) verwacht dat het initiatief van de regering om gratis visa te verlenen aan Chinese bezoekers zal bijdragen aan nog eens 700,000 aankomsten tijdens het hoogseizoen.

Het initiatief, dat op 1 oktober zal worden geïmplementeerd, is bedoeld om het Chinese toerisme in Thailand nieuw leven in te blazen, door het lager dan verwachte aantal Chinese toeristen aan te pakken na de heropening van de Chinese grenzen.

Volgens TAT-gouverneur Thapanee Kiatphaibool verwelkomt Thailand doorgaans maandelijks tussen de 350,000 en 400,000 bezoekers uit China, wat neerkomt op 2.1 miljoen in de eerste acht maanden van dit jaar.

Thapanee zei dat Thailand de eerste plaats inneemt onder de overzeese bestemmingen en ongeveer 3% van de uitgaande toeristen op het vasteland van China vertegenwoordigt. De statistiek sluit echter reizigers uit Hong Kong, Macau en Taiwan uit. Gemiddeld gaven Chinese toeristen ongeveer 40,000 baht per reis per persoon uit.

Tijdens de eerste helft van 2023 reisden in totaal 40.3 miljoen Chinese toeristen naar het buitenland, waarbij een aanzienlijke 93% koos voor korteafstandsvakanties. De komende implementatie van het gratis visumvoorstel van premier Srettha Thavisin zal naar verwachting meer toeristen aantrekken in het vierde kwartaal, oftewel het hoogseizoen voor toeristen.

Ondertussen drong Adit Chairattananon, secretaris-generaal van de Association of Thai Travel Agents (Atta), er bij de regering op aan om het beleid in september na de eerste officiële kabinetsvergadering te lanceren, omdat reisorganisaties waarschijnlijk ongeveer een maand nodig hebben om zich voor te bereiden na het beleid. officiële aankondiging.

In de tussentijd zou de regering ook onderhandelingen moeten aangaan met luchtvaartmaatschappijen om het aantal vluchten tussen Thailand en China uit te breiden om het aantal Chinese toeristen in de laatste twee maanden van 10 met 2023% te verhogen, suggereerde Adit.

De verwachting is dat het aantal Chinese toeristen met behulp van het gratis visumbeleid de jaarlijkse doelstelling van 5 miljoen mensen zal overtreffen, aangezien Thailand al 2.18 miljoen Chinese toeristen ontving. Het beleid zal waarschijnlijk in totaal ongeveer 2.1 miljoen extra toeristen aantrekken, gekoppeld aan de gebruikelijke bezoekersgolf tijdens het hoogseizoen, schat Adit.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Afbeelding na berichtinhoud
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.