UPDATE: Vrouw van verdachte gearresteerd nadat winkeleigenaar werd doodgestoken in zijn eigen supermarkt in Phuket

Phuket -

De vrouw van een verdachte werd gearresteerd in Phatthalung nadat in mei van dit jaar een man werd doodgestoken in zijn eigen kruidenierswinkel in Phuket.

Ons vorige verhaal:

Een lokale winkeleigenaar is overleden nadat hij in zijn eigen kruidenierswinkel in Phuket Town was neergestoken na een vermoedelijk geschil met een voormalige klant.

Nu voor de update:

De politie heeft een vrouw gearresteerd die alleen mevrouw Ketsuda heet in een plaatselijke winkel in Chumpol, district Sri Nakarin in Phatthalung. De arrestatie kwam nadat het provinciale gerechtshof van Phuket arrestatiebevelen had uitgevaardigd voor zowel de heer Tarapong Nepbua, de verdachte, als zijn vrouw, mevrouw Ketsuda, die naar verluidt medeplichtig was aan Tarapong door de verdachte te helpen de wetshandhaving te ontwijken.

De politie ontdekte dat mevrouw Ketsuda naar het huis van haar tante was gevlucht voordat ze werd gearresteerd. Ze werd teruggebracht naar het politiebureau van Phuket City en ontkende elke betrokkenheid bij de moord of het helpen van haar man bij het ontwijken van de politie. Ze beweerde ook dat ze geen idee had waar haar man Tarapong was.

Het gruwelijke incident kostte het leven aan de 35-jarige meneer Wanchai Butdee, de winkeleigenaar, die na de steekpartij naar een nabijgelegen ziekenhuis werd gebracht, waar hij later overleden werd verklaard.

Dat meldt de politie op 2 meind De verdachte en zijn vrouw dronken alcohol in de supermarkt en werden door Wanchai gevraagd te vertrekken nadat ze onrust hadden veroorzaakt. Dit maakte het echtpaar zo woedend dat ze later op 6 mei terugkeerden en Wanchai vermoordden, aldus de politie. Het echtpaar ontvluchtte het toneel na de moord en ontweek sindsdien de wetshandhaving.

Op het moment van schrijven bleef Tarapong, ook bekend onder zijn bijnaam Jack, voortvluchtig terwijl de politie van Phuket druk uitoefende op zijn vrouw voor meer informatie over zijn verblijfplaats.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.