Departement voor Toerisme steunt het visumvrij-initiatief

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Het ministerie van Toerisme heeft gezegd dat het het initiatief van de regering om de visumvrije aankomst mogelijk uit te breiden naar meer nationaliteiten volledig steunt. Verwacht wordt dat deze stap de toeristische sector in Thailand een impuls zal geven.

Directeur-generaal Chaturon Phakdeewanich zei dat een goed uitgevoerd visumvrijstellingsbeleid de concurrentiepositie van Thailand zou kunnen vergroten, vooral gezien de lagere kosten van reispakketten in het land.

Hij benadrukte dat de regering haar opties moet afwegen tussen een volledige visumvrijstelling en het louter afzien van de visumaanvraagkosten. Bovendien benadrukte hij de noodzaak van alternatieve inkomstenstromen om de verloren inkomsten uit visumaanvragen te compenseren.

Chaturon verzekerde dat het departement klaar is om dit beleid te leiden, maar benadrukte de noodzaak van een grondig doorlichtingsproces om de nationale belangen veilig te stellen.

De Thaise autoriteiten voorspellen dat het aantal internationale bezoekers tegen het einde van het jaar zal oplopen tot 27.4 miljoen, gevolgd door verdere groei volgend jaar als gevolg van verschillende toerismebevorderende campagnes en beleidsmaatregelen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.