Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: de gevangenisstraf van ex-premier Thaksin is verlaagd, en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 28 augustus 2023, tot zondag 3 september 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
De verwachting is dat meer landen, zoals India, zullen worden opgenomen in de lijst van visumvrijgestelde landen om bezoekers naar het land te trekken.

2. De gevangengenomen voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra heeft formeel om koninklijk gratie verzocht, iets meer dan een week nadat hij na vijftien jaar in zelfverbanning naar het land was teruggekeerd.

Het pardon zal worden verleend afhankelijk van het oordeel van Zijne Koninklijke Majesteit de Koning.

Zijne Koninklijke Majesteit de Koning heeft besloten de gevangenisstraf voor voormalig premier Thaksin Shinawatra te verkorten van 8 jaar naar 1 jaar nadat zijn aanvraag voor koninklijk pardon gisteren, 31 augustus, aan het licht kwam.

Volgens de verklaring gepubliceerd in de Royal Gazette is de gevangenisstraf van Thaksin verkort omdat hij eerder als premier heeft gediend en zijn taken heeft vervuld ten behoeve van de natie en het volk.

3. Een buschauffeur werd ter plaatse dood verklaard, terwijl 14 mensen gewond raakten nadat een passagiersbus van Bangkok naar Hat Yai (in Songkhla) neerstortte in Chumphon.

De hoofdbestuurder, de heer Surachai Buaphet, 43, uit Trang, werd dood aangetroffen naast de bestuurdersstoel. Veertien mensen, voornamelijk binnenlandse toeristen.

4. Een Thaise politieke activist en fervent voorstander van de regeringspartij Pheu Thai hield zaterdag een evenement waarbij mensen menselijke uitwerpselen op zijn lichaam gooiden om zijn politieke belofte na te komen dat de partij die hij steunde nooit de krachten zou bundelen met de door het leger gesteunde partijen.

Het evenement duurde ongeveer 20 minuten en ongeveer een dozijn mensen kwamen opdagen om uitwerpselen naar Duangrit te gooien. Hij droeg beschermende uitrusting, waaronder een helm, een volledig veiligheidspak, een veiligheidsbril en een gezichtsmasker.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.