Thapanee Kiatphaiboon begon haar rol als nieuwe TAT-gouverneur

PERSBERICHT:

Bangkok, 1 september 2023 – Mevrouw Thapanee Kiatphaiboon is vandaag begonnen met haar rol als de nieuwe gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

Mevrouw Thapanee werkte in 1999 bij de TAT na het behalen van een masterdiploma in wetenschappen aan de Universiteit van Surrey in Groot-Brittannië en heeft verschillende functies binnen de organisatie bekleed, waaronder vice-gouverneur voor toeristische producten en zaken, en meest recentelijk vice-gouverneur voor binnenlandse zaken. Marketing.

In haar meest recente rol als vice-gouverneur van TAT voor binnenlandse marketing heeft mevrouw Thapanee diverse toeristische initiatieven geïnitieerd om de Thaise economie te helpen stimuleren. Daartoe behoorden onder meer het werk in Thailand, routes voor geloofs- en religieus toerisme, en soloreizen – die in 151.45 2022 miljoen binnenlandse reizen hielpen stimuleren – ongeveer 88% van het recordjaar in 2019 – en 641.5 miljard Baht opleverden.

In haar rol als plaatsvervangend gouverneur voor toeristische producten en bedrijven werd mevrouw Thapanee erkend voor haar leiderschap bij het initiëren van het Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA) certificeringsprogramma dat hotels en diensten in staat stelde te voldoen aan specifieke gezondheids- en veiligheidsnormen. Het programma werd een verplichte vereiste voor hotels die zich wilden registreren als quarantainefaciliteit tijdens de periode van strikte COVID-19-controlemaatregelen en kreeg ook wereldwijde erkenning in overeenstemming met de WTTC SafeTravels-protocollen.

Ze startte ook het Special Tourist Visa (STV)-programma om de heropening van Thailand te bevorderen, wat leidde tot daaropvolgende toegangsregelingen, waaronder Villa Quarantine, Yacht Quarantine en Golf Quarantine, evenals de Phuket Sandbox, die internationaal als model wordt erkend. voor de heropening van het land.

Erkend als een persoon met kennis van sociale media en technologie, heeft mevrouw Thapanee een sleutelrol gespeeld bij het gebruik van technologie en sociale media bij de promotie en ontwikkeling van het Thaise toerisme. Enkele van haar opmerkelijke prestaties op dit gebied zijn onder meer het Google Street View-project in samenwerking met Google Thailand, en de sociale mediaplatforms 'Amazing Thailand'.

Als pleitbezorger van het Thaise toerisme heeft mevrouw Thapanee een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van verschillende toeristische producten met speciale interesses, waaronder gezondheids- en welzijnstoerisme, jacht- en cruisetoerisme en gemeenschapstoerisme, evenals het project “King's Wisdom for Sustainable Tourism”. , dat de PATA Grand Awards 2018 won in de categorie Onderwijs en Training.

In haar eerdere jaren bij de TAT werd mevrouw Thapanee algemeen erkend voor haar bijdrage aan de promotie en ontwikkeling van intraregionaal reizen binnen de Greater Mekong Subregio (GMS).

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.