Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: eerste taxi-app toegestaan ​​op luchthaven, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 28 augustus 2023 tot en met zondag 3 september 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een 50-jarige Australische man overleed nadat hij van de zesde verdieping van een parkeergebouw op de internationale luchthaven van Phuket viel.

TPN Media betuigt zijn medeleven aan de vrienden en familie van het slachtoffer.

2. Er is mysterieus puin gevonden op Karon Beach en er wordt onderzoek gedaan om vast te stellen wat het precies is.

Er is nog meer mysterieus puin gevonden op een strand in Phang Nga.

Het is niet duidelijk of de hier en in Phuket gevonden voorwerpen verwant zijn. Ze zijn nog steeds niet geïdentificeerd.

3. Een Chinese vrouw werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat bleek dat ze de paspoorten van anderen gebruikte.

Ze is beschuldigd van het doorgeven van valse informatie aan agenten en het gebruiken van paspoorten van anderen, wat schade aan anderen zou kunnen veroorzaken.

4. Een zeldzame Blue Dragon Sea Slug werd gevonden op Karon Beach in Mueang Phuket.

Ze worden vooral aangetroffen in de warme zeeën van Australië, Zuid-Afrika en Europa.

5. 'Grab'-taxi's zijn nu vanaf vandaag (1 september) toegestaan ​​als eerste taxiservice voor de dienst op de internationale luchthaven van Phuketst).

De eerste taxitoepassing die nu de internationale luchthaven van Phuket mag betreden, is Grab.

6. Een Kazachstaanse tiener is als vermist opgegeven nadat hij in de zee bij Thalang was gaan zwemmen.

Het lichaam van een 18-jarige Kazachstaanse toerist werd zondagochtend aangespoeld op het Nai Yang-strand in het Thalang-district van Phuket gevonden. Het lichaam werd ongeveer 2 kilometer verwijderd van de oorspronkelijke incidentlocatie.

Rust in vrede.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.