Nieuwe Thaise premier gaat dringend iets doen aan de stijgende energierekening en de olieprijzen

PERSBERICHT:

De Federation of Thai Industries (FTI) heeft haar goedkeuring uitgesproken voor de beloften van premier Srettha Thavisin om de energierekeningen en de detailhandelsprijzen voor diesel te verlagen.

FTI-voorzitter Kriengkrai Thiennukul verklaarde dat de stijgende energie- en dieselprijzen de kosten van levensonderhoud en productie hebben opgedreven, iets waar de FTI voortdurend voor pleit voor overheidssteun. Het elektriciteitstarief voor huishoudens, dat van mei tot augustus 4.7 baht per kilowattuur (eenheid) bedroeg, is van september tot december slechts licht gedaald tot 4.45 baht per eenheid, een tarief dat door de FTI nog steeds als te hoog wordt beschouwd.

In een recente verklaring benadrukte Srettha dat de topprioriteit van zijn regering het verlagen van de energieprijzen zou zijn kort na zijn aantreden. De FTI-voorzitter zei dat de FTI blij zou zijn als de nieuwe regering concrete stappen zou ondernemen om dit te doen en hoopt dat er snel nieuwe maatregelen zullen worden ingevoerd om de financiële lasten voor bedrijven en burgers in het land te verlichten.

De FTI-voorzitter zei dat de productie van energie en dieselprijzen alle partijen ten goede zou komen en de koopkracht zou vergroten. Hij adviseerde de regering echter om de plannen om het minimumloon dit jaar te verhogen tot 600 baht per dag te heroverwegen, waarbij hij de economische vertraging en hoge rentetarieven als uitdagingen voor bedrijven benadrukte. Het hogere minimumloon zou een grotere financiële last op deze bedrijven leggen, vooral op de bedrijven die het in de huidige situatie moeilijk hebben.

Ondertussen had premier Srettha Thavisin onlangs een ontmoeting met een delegatie van de United Thai Nation Party, onder leiding van Supattanapong Punmeechaow, de vice-premier en minister van Energie van de vorige regering.

Hun discussie concentreerde zich op het overheidsbeleid, met name op strategieën om de energie- en brandstofprijzen te verlagen.

De premier gaf aan dat hij na zijn eerste kabinetsvergadering het publiek zal informeren over de haalbaarheid van onmiddellijke implementatie van initiatieven om de elektriciteitskosten te verlagen.

Supattanapong, van wie wordt verwacht dat hij zijn rol als minister van Energie in het nieuwe kabinet zal behouden, zei dat de bijeenkomst diende als een voorbereidende uitwisseling, waarna formele discussies zouden volgen tussen partijleiders en leidinggevenden.

De minister merkte ook op dat mogelijke controles op de prijzen van kookgas tot de onderwerpen behoorden die met de nieuwe premier werden besproken. Verder overleg tussen de nieuwe regering en het ministerie van Energie zal de levensvatbaarheid van deze initiatieven bepalen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Originele artikelen: FTI ondersteunt beloften om de elektriciteitsrekening en de dieselprijs te verlagen, PM en UTN bespreken energie- en brandstofprijzen

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.