Esso verlaat de Thaise markt na 129 jaar

PERSBERICHT:

Petroleumbedrijf Esso Thailand is overgenomen door Bangchak, na de voltooiing van de overname van een meerderheidsbelang door ExxonMobil. De tankstations van Esso in het hele land zullen vanaf morgen onder de merknaam Bangchak opereren.

De overname van Esso Thailand door Bangchak Corporation is nu voltooid, waarbij het in Thailand gevestigde petroleumbedrijf een meerderheidsbelang van 65.99% in Esso Thailand verwerft van ExxonMobil Asia Holdings. Na de voltooiing van deze deal zullen ongeveer 700 Esso-tankstations in het hele land onder de merknaam Bangchak gaan opereren.

De heer Chaiwat Kovavisarach, Group CEO en president van Bangchak, zei dat het bedrijf de overname van gewone aandelen van Esso ter waarde van 22.6 miljard baht heeft afgerond.

Deze overname markeert het einde van Esso's 129-jarige activiteiten in Thailand, waarbij alle tankstations van Esso binnen twee jaar volledig worden omgedoopt tot Bangchak.

Dankzij deze deal kon Bangchak zijn totale benzineraffinaderijcapaciteit vergroten tot 174,000 vaten per dag en zijn netwerk van benzinestations uitbreiden naar zo'n 800 locaties in het hele land.

Het bedrijf is nu van plan zijn raffinaderijcapaciteit te vergroten tot 294,000 vaten per dag, waardoor het feitelijk het grootste olieraffinaderijbedrijf in Thailand wordt, en zijn netwerk van benzinestations uitbreidt naar 2,200 locaties.

Bangchak zal zijn aardolieproducten van wereldklasse leveren aan voormalige Esso-stations. Het bedrijf zegt dat al zijn producten milieuvriendelijk zijn en kwaliteitscertificeringen hebben ontvangen van het Department of Energy Business.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.