Chauffeur sterft, 14 mensen raken gewond nadat passagiersbus van Bangkok naar Songkhla crasht in Chumphon

Chumphon-

Een buschauffeur werd ter plaatse dood verklaard, terwijl 14 mensen gewond raakten nadat een passagiersbus van Bangkok naar Hat Yai (in Songkhla) neerstortte in Chumphon.

De politie van Tha Sae werd zaterdag (0 september) na middernacht om 40 uur op de hoogte gebracht van het ongeval.nd) aan de zuidelijke hoofdweg, Petchkasem Road, in het subdistrict Had Punkrai in Mueang Chumphon.

Politie en hulpverleners kwamen ter plaatse en vonden de passagiersbus, Bangkok – Hat Yai (in Songkhla), omgevallen langs de weg. De hoofdbestuurder, de heer Surachai Buaphet, 43, uit Trang, werd dood aangetroffen naast de bestuurdersstoel. Veertien mensen, voornamelijk binnenlandse toeristen, raakten gewond en werden naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

De tweede chauffeur vertelde de politie dat de bus vanuit Bangkok op weg was naar Hat Yai. Er zaten in totaal 17 mensen in de bus, waaronder 14 passagiers, een buspersoneelslid en twee chauffeurs. De buschauffeur verloor de controle voordat hij tegen de middenberm botste.

Op dit moment gaat de politie ervan uit dat de bestuurder achter het stuur in slaap is gevallen. Ze zetten hun onderzoek echter voort om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.