Schildpad gered op het strand van Phuket

Phuket -

Een zeeschildpad is gered op een strand in Thalang.

Het personeel van het Sirinat National Park werd door de heer Suppachock Eakkasai en de heer Sawanon Promchai op de hoogte gebracht dat ze een zeeschildpad hadden gevonden op het strand van Nai Thon.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) arriveerde op het strand en trof de vrouwelijke Olive Ridley-zeeschildpad aan, ongeveer tien jaar oud. De voorflipper ontbrak, maar hij had geen andere wonden. Er werden geen olieresten gevonden in de bek van de schildpad. De schildpad was 10 centimeter lang en 63 centimeter breed.

De zeeschildpad werd voor verdere medische behandeling naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center gebracht.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.