De gevangenisstraf van de Thaise ex-premier Thaksin is verlaagd van 8 naar 1 jaar vanwege koninklijk pardon

nationaal —

Zijne Koninklijke Majesteit de Koning heeft besloten de gevangenisstraf voor voormalig premier Thaksin Shinawatra te verkorten van 8 jaar naar 1 jaar nadat zijn aanvraag voor koninklijk pardon gisteren, 31 augustus, aan het licht kwam.

Eerst ons vorige verhaal:

Thaksins koninklijke petitie werd gisteren aan het publiek bekend gemaakt door waarnemend minister van Justitie Wissanu Krea-ngam.

Nu voor onze update:

Vandaag, 1 september, wordt gemeld dat Zijne Majesteit de Koning Thaksin een verkorting van de ambtsperiode heeft toegestaan ​​van 8 naar 1 jaar.

Volgens de verklaring gepubliceerd in de Royal Gazette is de gevangenisstraf van Thaksin verkort omdat hij eerder als premier heeft gediend en zijn taken heeft vervuld ten behoeve van de natie en het volk.

Hij heeft ook spijt van zijn overtredingen, loyaliteit aan het monarchie-instituut en gezondheidskwesties die medische behandeling door gespecialiseerde artsen vereisen, zo luidt de verklaring.

In het licht hiervan heeft Zijne Koninklijke Majesteit de Koning besloten de gevangenisstraf van de voormalige premier te verlagen, van acht naar één jaar, zodat hij zijn kennis, vaardigheden en ervaring kan gebruiken om bij te dragen aan het land. de samenleving, en de mensen.

Deze ontwikkeling kwam nadat Thaksin officieel was begonnen met het uitzitten van zijn gevangenisstraf van slechts tien dagen. waarvan hij het grootste deel om medische redenen buiten de gevangenis van het politieziekenhuis doorbracht.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.