Zeldzame Blue Dragon-zeeslak gevonden op Karon Beach

Karon-

Een zeldzame Blue Dragon Sea Slug werd gevonden op Karon Beach in Mueang Phuket.

Monsoon Garbage Thailand plaatste op hun Facebook-pagina dat er veel Blue Dragons, of zeeslakken, een soort weekdier, werden gevonden op Karon Beach.

Het hoofdvoedsel van de Blue Dragon is de Portugese Man o 'War, of blauwe fleskwal, een giftige kwal. De Blue Dragon heeft een gif dat lijkt op het Portugese Oorlogsschip. Ze worden niet vaak gevonden in Thailand en zijn slechts ongeveer 1.5 cm lang.

De Blauwe Draak leeft in de diepe zee en is meestal niet aan de kust te vinden. Tijdens dit moessonseizoen spoelen ze echter aan op sommige stranden. Ze worden vooral aangetroffen in de warme zeeën van Australië, Zuid-Afrika en Europa.

Veel buitenlandse zwemmers op de stranden van Phuket zijn gewond geraakt door giftige kwallen, zeggen de Thaise autoriteiten.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.