Gevangengenomen voormalige Thaise premier Thaksin vraagt ​​officieel om gratie

nationaal —

De gevangengenomen voormalige Thaise premier Thaksin Shinawatra heeft formeel om koninklijk gratie verzocht, iets meer dan een week nadat hij na vijftien jaar in zelfverbanning naar het land was teruggekeerd.

Op donderdag 31 augustus maakte vice-premier Wissanu Krea-ngam, tevens waarnemend minister van Justitie, aan de pers bekend dat Thaksin een formeel verzoek om koninklijke clementie heeft ingediend.

Wissanu zei dat hij het verzoek om koninklijk gratie van de ex-premier al had ontvangen en dat dit volgens de procedurele regels zal worden behandeld.

Thaksin, die werd veroordeeld wegens corruptie en veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf, verblijft momenteel in het Police General Hospital in Bangkok vanwege zijn gezondheidsproblemen.

Hij heeft bleef sinds de eerste dag van zijn veroordeling in de medische instelling, nadat hij 's nachts van de Bangkok Remand Prison naar het ziekenhuis was overgebracht.

Wissanu onthulde verder dat Thaksin gratie heeft verleend als individu, en niet als onderdeel van een collectief gratie, dat gewoonlijk wordt verleend ter gelegenheid van speciale of belangrijke gelegenheden die verband houden met de monarchie.

Het pardon zal worden verleend afhankelijk van het oordeel van Zijne Koninklijke Majesteit de Koning, zei Wissanu.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.