Chinese vrouw gearresteerd op de luchthaven van Phuket wegens gebruik van paspoorten van anderen

FOTO: Phuket Immigratie / Matichon

Phuket -

Een Chinese vrouw werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat bleek dat ze de paspoorten van anderen gebruikte.

Het immigratiebureau van Phuket vertelde dat donderdagochtend (31 augustus) aan de Phuket Expressst) arresteerden ze een 44-jarige Chinese vrouw op de internationale terminal.

Ze arriveerde op het vliegveld met een vlucht van Shanghai Airlines. Agenten ontdekten dat de vrouw het paspoort van iemand anders had gebruikt. Haar gezicht en de foto op het paspoort leken op elkaar, maar waren niet hetzelfde. Agenten gebruikten het biometrische systeem om haar gezicht met haar paspoort te vergelijken en het systeem rapporteerde slechts een match van 30 procent.

De vrouw vertelde de agenten dat haar gezicht onlangs operatief was veranderd, maar ze kon geen operatiedocumenten overleggen die dit bewijzen. Agenten namen contact op met de luchtvaartmaatschappij om haar naam te controleren en ontdekten dat haar echte naam niet overeenkwam met het paspoort.

De vrouw gaf ten slotte tegenover de agenten toe dat het paspoort niet van haar was. Ze werd naar het politiebureau van Sakoo gebracht, waar ze werd beschuldigd van het doorgeven van valse informatie aan agenten en het gebruiken van paspoorten van anderen, wat schade aan anderen zou kunnen veroorzaken.

Haar naam werd niet vrijgegeven door luchthavenfunctionarissen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.