Kampioenschap wietboksen op het eiland Samui verboden

FOTO: Muay Ded 789

Soerat Thani –

Het Weed Boxing Championship op het eiland Samui werd niet gehouden omdat het verboden was door de politie en lokale functionarissen, hoewel de werkelijke reden onduidelijk is.

De Muay Ded 789 rapporteerde maandag (28 augustus) op hun officiële Facebook-paginath) over het Wietbokskampioenschap dat gepland stond voor zondag (27 augustus).th) in het Samui International Muay Thai Stadion. Boksers die wilden meedoen, moesten volgens de pagina cannabis roken, wat de organisatoren betwisten, en het boksprogramma was vóór de geplande dag gepromoot.

Op de geadverteerde dag werd het programma echter helemaal niet gehouden. Autoriteiten en politie op het eiland Samui verboden het geplande programma en zeiden dat er juridische stappen zouden worden ondernomen als het evenement doorging.

Het hoofd van het Phetchbuncha Samui Stadion, de heer Apidet Kamkaew, zei tegen de Thaise media: “We hebben geprobeerd het Thaise boksen te steunen, maar sommigen proberen het te vernietigen. Dit soort programma's kunnen de reputatie van het Thaise boksen schaden. Ze gebruikten zelfs een foto van mij om dit evenement te promoten. Veel boksfans, zowel Thaise als buitenlandse, begrepen de situatie verkeerd. Ik zal ook aangifte doen bij de politie tegen de organisatoren van dit evenement. ”

Ondertussen plaatste bokspromotor Boat Petyindee een bericht op zijn persoonlijke Facebook. "Dit is belachelijk. Hoe kunnen ze er zelfs maar aan denken om wiet te roken voordat ze gaan boksen?

Organisatoren en boksers van het evenement vertelden echter aan TPN-media dat het evenement door sociale media buiten proporties werd opgeblazen en dat er veel valse geruchten werden verspreid.

Volgens een deelnemende bokser, Jonny Tello, verklaarde hij dat hem en de andere gevechten tijdens het hoofdevenement strikt werd verteld dat er geen cannabis zou worden gebruikt of gerookt voor vechters en dat het wietaspect van het evenement verwees naar de sociale bijeenkomst van de menigte vóór de gevechten. , niet de strijders zelf, maar waren verkeerd begrepen en omgezet in valse geruchten.

Organisatoren en boksers, zoals de heer Tello, verklaarden ook dat het evenement op sociale media buiten proporties was opgeblazen, zelfs terwijl sommige websites en sociale mediapagina's die niet verband hielden met het evenement reclame maakten voor Mike Tyson als persoon die achter het evenement zat en aanwezig was of gastheer was. wat niet waar was.

Ten slotte zeiden de organisatoren ook dat ze alle vechtsporten in Thailand diep respecteerden en waardeerden en nooit iets zouden doen om gewaardeerde tradities en gebruiken te schaden. Ze wilden volgens hen alleen cannabis toestaan ​​voor toeschouwers en wezen erop dat alcohol algemeen wordt geaccepteerd bij de meeste gevechtsevenementen. Waarom kan de onlangs gedecriminaliseerde cannabis dan niet hetzelfde zijn voor legale volwassenen in de menigte? De organisatoren hoopten het evenement in de toekomst naar Thailand te brengen en waren bereid critici van het evenement te ontmoeten en een open, eerlijke discussie te voeren over hoe verder te gaan.

Dit is niet de eerste recente cannabisgerelateerde controverse in Thailand, die vorig jaar werd gedecriminaliseerd, zoals hieronder te zien is, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de valse geruchten en de annulering van het evenement.

Ondertussen in Phuket:

Een 49-jarige Amerikaanse toerist bood zijn excuses aan nadat een videoclip waarin hij een machine gebruikte om cannabisrook over Bangla Road te blazen viraal ging op sociale media, wat leidde tot intense discussies over cannabis en cannabisregels en -voorschriften.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.