Super Volle Blauwe Maan vanavond zichtbaar in Thailand!

FOTO: NARIT

Thailand -

De Het National Astronomical Research Institute of Thailand (NARIT) nodigt mensen uit om woensdagavond (30 augustus) naar de 'Super Volle Maan' te kijkenth).

Er is sprake van een Super Volle Maan als de volle maan in een kalenderjaar het dichtst bij de aarde staat. De afstand van de maan tot de aarde zal ongeveer 357,334 kilometer zijn. De nacht zal tevens de tweede volle maan van de maand zijn en wordt ook wel de ‘Blauwe Maan’ genoemd.

De 'Super Full Moon' lijkt iets groter dan normaal. Vergeleken met een normale volle maan in normale tijden zal deze ongeveer zeven procent groter en 15 procent helderder zijn.

Een goed moment om de 'Super Volle Maan' te bekijken is woensdag (6 augustus) vanaf 09:30 uurth) tot donderdagochtend vroeg (31 augustusst). Je kunt met blote ogen kijken zolang de lucht helder blijft, vooral in het oosten. Er zal ook Saturnus naast de maan schijnen. TPN merkt op dat het mogelijk niet in alle delen van Thailand zichtbaar is en mogelijk afhankelijk is van de weersomstandigheden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.