Meteorologische afdeling waarschuwt voor zware regenval en stormen

PERSBERICHT:

De Thaise Meteorologische Afdeling heeft gewaarschuwd voor zware regenbuien in het hele koninkrijk als gevolg van de lage atmosferische druk nabij de Vietnamese bovenkust en de zuidwestelijke moesson boven de Andaman Zee en Thailand.

In de noordoostelijke en centrale regio's, inclusief Bangkok, blijven onweersbuien en zware regenpatronen bestaan. Bewoners in het bovenste noordoostelijke gebied wordt geadviseerd te letten op mogelijke overstromingen als gevolg van de opgehoopte regenval.

Alle schepen in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand worden intussen aangeraden voorzichtig te navigeren met golven die wel een meter hoog kunnen worden en bij onweer oplopen tot twee meter.

Thailand zal naar verwachting te maken krijgen met gevarieerd weer te midden van wijdverbreide stormen en zuidwestelijke winden, waarbij Bangkok een kans van 60% heeft op onweersbuien en temperaturen variërend van 26°C tot 36°C.

De autoriteiten hebben bewoners en kleine vissersboten een waarschuwend advies gegeven, waarin ze er bij hen op aandringen waakzaam en goed voorbereid te blijven te midden van de verwachte weersomstandigheden.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.