Top nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: nieuwe premier en meer

Hier is een blik op de top NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de laatste week, maandag 21 augustus 2023, tot zondag 27 augustus 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!
  1. Tijdens een persconferentie in de late namiddag op maandag 21 augustus 2023 verklaarde de Thaise minister van Digitale Economie en Maatschappij, Chaiwat Thanakamanusorn, dat zijn ministerie van plan is een gerechtelijk bevel te vragen om Facebook in Thailand te sluiten omdat het naar verluidt geen actie heeft ondernomen tegen talloze oplichting. fraude en nepadvertenties gemaakt door de gebruiker
  2. Anntonia Porsild, 26, een Thais – Deense vrouw, werd gekroond tot Miss Universe Thailand 2023.

Anntonia zal Thailand vertegenwoordigen op de Miss Universe-wedstrijd in El Salvador in november van dit jaar.

3. De Thaise politie maakte op vrijdag 18 augustus de succesvolle arrestatie bekend van een Amerikaans-Thais stel, dat volgens de autoriteiten de grootste online escortservice en website van een seksbureau in Thailand exploiteerde, op maat gemaakt voor een buitenlandse klantenkring.

De website bleek specifiek gericht te zijn op buitenlandse klanten, met 80 prostituees die voor de site werkten, verspreid over verschillende locaties in Thailand, waaronder Bangkok, Pattaya, Phuket, Chiang Mai en Hua Hin.

4. Thaksin Shinawatra, de voormalige premier van Thailand, keerde op dinsdag 22 augustus terug naar huis na 17 jaar in zelfopgelegde ballingschap te hebben doorgebracht met een dreigende gevangenisstraf.

Het Hooggerechtshof heeft op dinsdag 22 augustus Thaksin Shinawatra, de ex-premier van Thailand, geslagen met een gevangenisstraf van 8 jaar na zijn terugkeer uit ballingschap.

Thaksin Shinawatra, de gevangengenomen voormalige premier van Thailand, werd op dinsdag 15 augustus rond 1 minuten voor 22 uur met spoed overgebracht naar het Police General Hospital vanuit de Bangkok Remand Prison, nadat zijn gezondheidstoestand zich had ontwikkeld.

Thaksin verblijft op het moment van schrijven nog steeds in een gevangenisziekenhuis, terwijl verschillende facties voor en tegen zijn vrijlating of gratie pleiten.

5. Srettha Thavisin, de premierskandidaat van de Pheu Thai Partij, heeft de tweekamerstemming in het Thaise parlement gewonnen om de volgende premier van het land te worden.

De nieuwe premier van Thailand, Srettha Thavisin, had een ontmoeting met de aftredende premier generaal Prayut Chan-o-cha in het Government House, terwijl leden van het parlement officieel het koninklijk bevel erkenden waarbij de heer Srettha tot 30e premier werd benoemd.

Premier Prayut Chan-o-cha heeft zijn laatste bijeenkomst met de Defensieraad voorgezeten en verscheen opgewekt toen hij afscheid nam. De vertrekkende premier liet ook groepsfoto's maken met verslaggevers.

Felicitaties aan de nieuwe Thaise premier, de heer Srettha Thavisin.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!
Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.