Thaise werkgelegenheidsgroei in het tweede kwartaal vertraagt ​​door zwakkere exporten en investeringen

PERSBERICHT: 

De Thaise werkgelegenheid steeg in het tweede kwartaal met 1.7% ten opzichte van een jaar eerder, een vertraging ten opzichte van een stijging van 2.4% in de voorgaande drie maanden, zei het staatsplanningsbureau maandag, terwijl de economische groei vertraagde.

De op één na grootste economie van Zuidoost-Azië groeide in de periode april-juni jaar-op-jaar met 1.8% en kwartaal-op-kwartaal met 0.2%, en vertraagde scherp ten opzichte van het eerste kwartaal doordat zwakkere exporten en investeringen de kracht van het toerisme ondermijnden.

De Nationale Economische en Sociale Ontwikkelingsraad (NESDC) zei in een verklaring dat de werkloosheid in Thailand in de periode april-juni 1.06% bedroeg, tegenover 1.05% in januari-maart.

Het merkte op dat de banengroei vooral in de sectoren toerisme en bouw plaatsvond.

Volgens de NESDC telde Thailand in het tweede kwartaal van 39.7 2023 miljoen werknemers.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.