De hoofdarts van het politieziekenhuis zegt dat de gezondheid van Thaksin nog steeds zorgwekkend is

FOTO: wikipedia

PERSBERICHT: 

Voormalig premier Thaksin Shinawatra werd dit weekend nog steeds in het ziekenhuis behandeld en een senior arts zei dat zijn toestand zorgwekkend bleef, drie dagen na zijn historische terugkeer uit zelfverbanning.

De 74-jarige Thaksin werd in het ziekenhuis opgenomen nadat hij tijdens de eerste nacht in de gevangenis last had van benauwdheid op de borst en hoge bloeddruk. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens belangenverstrengeling en machtsmisbruik.

Soponrat Singhajaru, een senior arts in het politieziekenhuis van Bangkok, vertelde verslaggevers dat de voormalige premier hoestte, en voegde eraan toe dat “hart- en longspecialisten zich nog steeds zorgen maken over de röntgenfoto’s van de longen.” Hij weigerde verder in te gaan vanwege de vertrouwelijkheid van de patiënt.

Thaksin arriveerde op dinsdag (22 augustus) voordat hij uren later naar een rechtbank, een gevangenis en een ziekenhuis werd gebracht, op dezelfde dag dat Srettha Thavisin van de Pheu Thai-partij werd benoemd tot de 30e premier van Thailand.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.