Premier bespreekt toeristische impuls met luchtvaartmaatschappijen

PERSBERICHT:

Premier Srettha Thavisin heeft vertegenwoordigers uit de luchtvaartsector ontmoet om zich voor te bereiden op het hoogseizoen voor toerisme, dat naar verwachting zijn hoogtepunt zal bereiken in het laatste kwartaal van 2023. De heer Srettha zei dat zijn regering, zodra zij aan de macht is, eerst prioriteit zal geven aan de verjonging van het toerisme.

Op de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van de luchthavens van Thailand (AOT), exploitanten van belangrijke internationale luchthavens in het land en CEO's van acht luchtvaartmaatschappijen aanwezig. Voorafgaand aan de bijeenkomst stelde de premier de deelnemers voor aan de belangrijkste kandidaten voor de ministerposten in zijn kabinet, die verantwoordelijk zouden zijn voor de economie van het land.

De premier zei dat hij na zijn inauguratie onmiddellijk aan het toerisme zou gaan werken, omdat het laatste kwartaal wordt beschouwd als een belangrijke tijd voor economische impulsen en een hoog reisseizoen.

AOT-president Kerati Kijmanawat zei dat de AOT na zijn ontmoeting met de premier vrijdag met afgevaardigden van andere organisaties had gesproken, met name over het tekort aan vluchten naar luchthavens in Bangkok en Phuket. De sector moet vluchtslots voorbereiden voor toekomstige vluchten vanuit China en andere landen op zes luchthavens in Thailand.

De heer Puttipong Prasarttong-Osoth, CEO en president van Bangkok Airways en president van de Airlines Association of Thailand, sprak zijn bereidheid uit om samen te werken en bevestigde opnieuw dat zijn luchtvaartmaatschappij goed voorbereid was op het komende piekseizoen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.