September 2023 Festivals en evenementen in Thailand

PERSBERICHT: 

Festival van de tiende maanmaand, Ko Lae Boat Racing, Long-boat Racing, Cross-Region Travel Fair en een groot aantal marathons/halve marathons maken van september 2023 weer een veelbewogen maand in Thailand.

In september zijn er verschillende festivals die voortkomen uit religieuze overtuigingen, innovatieve evenementen die de Thaise kunst en ambachten vieren, en vele sportevenementen.

Hier is een lijst met andere festivals en evenementen die in september 2023 in Thailand plaatsvinden, gesorteerd op datum:


Regiooverschrijdende reisbeurs
1-3 September 2023
Centraal Hatyai, Songkhla

Dit is de laatste van een reeks van vijf reisbeurzen die tussen juni en september 2023 in de vijf regio's van Thailand worden gehouden, met als doel reizen tussen de regio's aan te moedigen. De show biedt promoties en speciale aanbiedingen van accommodatie, attracties, reisorganisaties en andere toeristische producten en diensten door het hele land, evenals doe-het-zelf-workshops over lokale wijsheid uit de vijf regio's.

Khao Yai klei ambachtelijke creatie
1-3 September 2023
Primo Piazza Khao Yai, Nakhon Ratchasima

Het driedaagse evenement omvat aardewerk- en keramische producten, podiumkunsten van klei en pottenbakkersworkshops, terwijl er speciale menu's worden aangeboden door chef-koks van wereldklasse op speciaal vervaardigde aardewerken borden. Er zijn ook muziekconcerten en een kleifeest, evenals een kleikaravaan om de weelderige natuur van Khao Yai National Park en het Khorat UNESCO Global Geopark te bewonderen.

Bangkok edelstenen- en sieradenbeurs 2023
6-10 September 2023
Nationaal congrescentrum Queen Sirikit, Bangkok

Dit jaar is het 40th verjaardag van de jaarlijkse Bangkok Gems and Jewellery Fair, die wordt beschouwd als de langst gevierde handelsbeurs in zijn soort in Azië. De beurs, georganiseerd door het Department of International Trade Promotion (DITP), het Ministerie van Handel, in samenwerking met het Gem and Jewellery Institute of Thailand (GIT), toont een uitgebreid assortiment producten, van ruwe edelstenen tot afgewerkte sieraden, waaronder edelstenen. onder andere losse stenen, fijne sieraden, zilveren sieraden, gouden sieraden, platina sieraden, parels, fantasiejuwelen, productieapparatuur en verpakkingen.

Phanom Rung lichtfenomeen (zonsopgang)
8-10 September 2023
Historisch park Phanom Rung, Buri Ram

Dit is de derde keer dit jaar dat bezoekers het zonlicht kunnen observeren door de 15 deuren van Prasat Hin Phanom Rung. Het lichtfenomeen vindt vier keer per jaar plaats: twee zonsondergangen vinden plaats tussen 5 en 7 maart en 5 en 7 oktober, en twee zonsopgangen vinden plaats tussen 3 en 5 april en 8 en 10 september.

Prasat Hin Phanom Rung ligt bovenop een uitgedoofde vulkaan, 60 kilometer ten zuiden van de stad Buri Ram. Het is de grootste en best gerestaureerde Khmer-site in Thailand en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende rijstvelden.

Thais-Japans iconisch muziekfestival 2023
22-24 September 2023
ICONSIAM, Bangkok

Het jaarlijkse muziekfestival promoot de Thaise en Japanse popcultuur. Dit jaar markeert het evenement ook de 50th verjaardag van de vriendschap tussen ASEAN en Japan en met optredens van meer dan 50 gerenommeerde bands uit Thailand en Japan, waaronder Banzai Japan, Beyooooonds, Chicken Blow The Idol, FES☆TIVE en Kyushu Girls Wing uit Japan en Euphonie, Fuyubi, HatoBito, Ikinari Tell Ik, Stellagrima en TerasuDanshi uit Thailand. Gedurende de drie dagen is de showtime van 14.00-22.00 uur.

Sakhon Nakhon Tao Ngoi-aanbiddingstraditie 2023
23-29 September 2023
Pung River Park, Tao Ngoi-district

De jaarlijkse rituelen en dansvoorstellingen ter aanbidding van Phaya Tao Ngoi (schildpaddenheer) – het symbool van het Tao Ngoi-district in de Noordoost-Thaise provincie Sakon Nakhon. De traditie wordt gehouden naast verlichte sloepprocessies en sloepraces, evenals vele andere vormen van entertainment en consumentenbeurzen.

Kalasin Longboat Racing Festival 2023
21-25 September 2023
Pao-rivier, Kamalasai-district

Geniet vijf dagen lang van langbootraces, volksoptredens, langbootprocessies en cheerleadingwedstrijden, evenals een eeuwenoude drumwedstrijd (Seng Klong King).

Narathiwat Ko Lae Boot- en langebootraces 2023
22-24 September 2023
Tha Prayasai-dam

De langverwachte Ko Lae Boat- en longboat-races exclusief voor Narathiwat worden gehouden naast de jaarlijkse Narathiwat's Specialty Fair. Naast verschillende categorieën bootraces zijn er tentoonstellingen en vitrines van Ko Lae-bootreplica's en andere kunst- en ambachten.

Specialiteitenbeurs van Narathiwat

16-25 September 2023
Tha Prayasai-dam

De Narathiwat's Specialty Fair viert Krajood (Grijze Zegge) handwerk en aanverwante kunsten en ambachten die uniek zijn voor Narathiwat, evenals de beroemde 'Longkong' fruit- en landbouwproducten van de provincie. Last but not least is er op 17-18 september 2023 een Javaanse Dove Sound Competitie voor de Royal Cup.

Nakhon Si Thammarat Tiende Maanmaandfestival 2023
25 september - 14 oktober 2023
Prinses Moeder 84 Park (Thung Tha Lat)

Dit jaar is het 100th verjaardag van de 'Zat Duen Sip' traditie van het maken van verdiensten in Nakhon Si Thammarat. De provincie heeft twintig dagen en twintig nachten met ceremonies voor het maken van verdiensten en diverse andere activiteiten gepland, waaronder de Nakhon Si Thammarat Rode Kruisbeurs 20, Thaise literatuurwedstrijd, Nang Talung-showdown, live poëziewedstrijd, jonge Manora, Nang Talung-talkshow, jongeren 'schaduwspel en muziekconcerten.

In september 2023 vinden er ook verschillende hardloopevenementen in Thailand plaats, waaronder de volgende, gesorteerd op datum:

Chiang Khan Super Halve Marathon 2023
3 september 2023
Chiang Khan, Loei

Super Halve Marathon 25 km, Super Mini Marathon 15 km en Fun Run 5 km in Chiang Khan, een ontspannen en lieflijk stadje aan de Thaise oever van de Mekong in Noordoost-Thailand. De stad heeft nog steeds een ouderwetse uitstraling met zijn belangrijkste weg langs de rivier, omzoomd met teakhouten huizen. Bezoekers kunnen niet alleen deelnemen aan of getuige zijn van het hardloopevenement, maar ook lokale activiteiten ervaren, zoals het vereren van boeddhistische monniken, genieten van de spectaculaire aanblik van Phu Thok of genieten van de zonsopgang met een panoramisch uitzicht op Chiang Khan.

Chiang Mai 22K 2023 @Doi Suthep
10 september 2023
Start-finish in de dierentuin van Chiang Mai

De noordelijke provincie Chiang Mai biedt veel op het gebied van zowel natuurlijke als door de mens gemaakte attracties, waarvan er vele zich in een schilderachtige omgeving bevinden, te midden van het weelderige tropische landschap. En als u in september Chiang Mai bezoekt, doe dan mee of geniet gewoon van het evenement met een halve marathon van 22 km, een mini-marathon van 10 km en een funrun van 5 km.

Khao Yai autovrije dag 2023
22 september 2023
Nationaal park Khao Yai

De publieke en private organisaties in Khao Yai en Nakhon Ratchasima vieren de Wereldautovrije Dag – die elk jaar op of rond 22 september in steden over de hele wereld wordt gehouden – in het Khao Yai National Park. Het gratis evenement nodigt iedereen uit om deel te nemen aan autovrije activiteiten, zoals wandelen, fietsen en rennen door het door UNESCO beschermde park, fototentoonstelling, muziekoptredens, zero waste-maaltijden en sterrenkijken.

Houd er rekening mee dat de inschrijving voor de meeste van deze hardloopevenementen al is gesloten. Of het nu gesloten is of nog open, bezoekers kunnen op elke locatie nog steeds genieten van de leuke sfeer.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.