Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: nieuwe Thaise premier bezoekt Phuket, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 21 augustus 2023 tot en met zondag 27 augustus 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een 49-jarige Amerikaanse toerist bood zijn excuses aan nadat een videoclip waarin hij een machine gebruikte om cannabisrook over Bangla Road te blazen viraal ging op sociale media, wat leidde tot intense discussies over cannabis en cannabisregels en -voorschriften.

De Phuket Express merkte op dat de politie de toerist niet bij naam noemde. Ze hebben ook niets gezegd over mogelijke juridische stappen tegen de toerist.

2. Zestien studenten werden gered nadat een liftdeur ongeveer een half uur lang niet geopend kon worden op een universiteit in Mueang Phuket.

De gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew, arriveerde later persoonlijk ter plaatse om de geredde studenten te bezoeken en hen te bedanken voor wat hij hun moed noemde.

3. Er worden juridische stappen ondernomen tegen 13 cannabiswinkels zonder vergunning in Phuket en de licenties van 18 cannabiswinkels zijn opgeschort.

Bij nog eens twee cannabiswinkels in Patong is de licentie gepauzeerd nadat bleek dat ze verschillende regels overtraden.

4. Voor de kust van Phuket is een zeldzame bultrug waargenomen.

De eerste keer in Thailand was naar verluidt 14 jaar geleden in Phuket. De meeste van hen zijn te vinden rond Okinawa (Japan), Taiwan, de Filippijnen en Australië.

5. De nieuwe premier van Thailand, Srettha Thavisin, bezocht Phuket om de uitbreiding van de internationale luchthaven van Phuket en de ontwikkeling van het toerisme te bespreken.

De premier van Thailand, Srettha Thavisin, bezocht de Bangla Road in Patong. De reden voor een bezoek aan Phuket was dat het, volgens de heer Thavisin, de hoofdpoort was van de internationale inkomsten uit toerisme van het land.

Het bezoek werd goed ontvangen door het Thaise publiek en ondernemers in Phuket, die hopen dat er versoepeling van de openingstijden en regels rond alcoholgebruik zal plaatsvinden.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.