Premier Prayut neemt met goede moed afscheid van de Defensieraad

PERSBERICHT:

Premier Prayut Chan-o-cha heeft zijn laatste bijeenkomst met de Defensieraad voorgezeten en verscheen opgewekt toen hij afscheid nam. De vertrekkende premier liet ook groepsfoto's maken met verslaggevers.

Generaal Prayut had op 24 augustus een ontmoeting met de nieuwe premier, Srettha Thavisin, in het Government House. De mannen toerden samen door het pand, waarbij generaal Prayut zei dat de bijeenkomst op het juiste moment kwam. De twee leiders toonden wederzijds respect, hoewel de beperkte tijd een uitgebreid gesprek verhinderde.

Toen hij het ministerie van Defensie verliet, vertelde generaal Prayut aan verslaggevers dat, hoewel staatsfunctionarissen op 60-jarige leeftijd met pensioen gaan, hij van plan is om op 70-jarige leeftijd met pensioen te gaan. Hij gaf geen verdere toelichting op deze verklaring.

Tijdens zijn afscheidsbijeenkomst op het Ministerie van Defensie sprak generaal Prayut zijn dankbaarheid uit aan de commandanten die hem gedurende zijn achtjarige ambtstermijn hadden gesteund. Hij drong er bij hen op aan om de natie, haar bevolking en de kernpijlers van Thailand – natie, religie en monarchie – te beschermen. Hij benadrukte ook het belang van hoge militaire en politieleiders die oog hebben voor het welzijn en de welzijnsvoordelen van hun lagere personeel.

Srettha behaalde op 22 augustus een parlementaire meerderheid voor de rol van premier, en kreeg de goedkeuring van zowel parlementsleden als senatoren. Prayut onthield zich van commentaar op deze kwestie en verklaarde dat het proces parlementair is en dat er niet over mag worden gespeculeerd.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.