Nieuwe Thaise premier Srettha Thavisin bezoekt Bangla Road in Patong

Patong-

De Premier van Thailand Srettha Thavisin bezocht de Bangla Road in Patong. De reden voor een bezoek aan Phuket was dat het, volgens de heer Thavisin, de hoofdpoort was van de internationale inkomsten uit toerisme van het land.

Onze eerdere verhalen:

Srettha Thavisin, de premierskandidaat van de Pheu Thai Partij, heeft de tweekamerstemming in het Thaise parlement gewonnen om de volgende premier van het land te worden.

Nu, voor onze update:

De 30th Premier van Thailand Srettha Thavisin arriveerde vrijdag (25 augustus) op de internationale luchthaven van Phuketth) rond 11 uur. Hij besprak met leidinggevenden van de luchthaven de plannen voor een luchthavenuitbreiding.

Op vrijdagavond (25 augustusth) Premier Srettha bezocht de Bangla Road in Patong, het knooppunt van het uitgaanstoerisme en uitgaansgebied van Phuket.

Veel Thais en buitenlanders maakten selfie-foto's met hem en riepen luid 'premier'.

Hij had een ontmoeting met de heer Weerawit Krueasombat, de president van de Patong Entertainment Business Association, en besprak de openingstijden van uitgaansgelegenheden en de mogelijkheid van uitbreidingen en bestemmingsplannen voor entertainment op Bangla Road en in het Patong-gebied, met als doel de zone uit te breiden zodat locaties in heel Patong zou later open kunnen gaan voor toeristen. Momenteel liggen de sluitingstijden wettelijk tussen middernacht en 2 uur. Ondernemers in de uitgaansbranche vinden dit te vroeg en willen dat de sluitingstijden wettelijk worden verlengd of helemaal worden afgeschaft.

De bar- en alcoholsector wil ook dat een al lang bestaande wet die stelt dat er tussen 2 uur en 00 uur geen alcohol mag worden verkocht, geheel wordt afgeschaft, waarbij wordt benadrukt dat de ruim vijftig jaar oude wet geen zin heeft en dat politici het er vandaag de dag niet eens mee eens kunnen zijn. over waarom de wet er is of welk doel deze dient, behalve om toeristen te frustreren.

Premier Srettha stopte ook om naar een getalenteerde jonge straatartiest te kijken die aan het zingen en dansen was.

Verslaggevers vroegen premier Srettha waarom hij ervoor koos Phuket te bezoeken als de eerste provincie nadat hij premier was geworden, en hij zei: “Omdat dit het symbool is van het toerisme en de hoofdingang van de toeristische inkomsten van het land.”

Op zaterdag (26 augustusth) Premier Srettha had een ontmoeting met ondernemers in Phang Nga om het wellnesstoerisme in de Andaman-provincies te bespreken voordat hij in de middag terugkeerde naar Bangkok.

TPN-media merkt op dat er geen definitieve beslissingen zijn genomen over de uitbreiding van de openingstijden van uitgaansgelegenheden en dat dit de komende weken verder zal worden besproken.

Van bijzonder belang is dat de heer Thavisin ook verklaarde dat zijn nieuwe regering voorstellen zou overwegen om de toegang van dertig dagen voor toeristen uit sommige landen te verlengen tot 90 dagen, wat het toerisme zou helpen stimuleren en door velen zou worden verwelkomd. Hij uitte echter ook zijn bezorgdheid over voorstellen om landen als India, Rusland en China volledig vrij te stellen, waarbij hij verklaarde dat deze enkele veiligheidsproblemen hadden, zonder diepgaande opheldering.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.