Google heeft opdracht gekregen om de misleidende Wallet-app te verwijderen vanwege zorgen over oplichting

PERSBERICHT:

Minister van Digitale Economie en Samenleving Chaiwut Thanakamanusorn heeft Google opgedragen onmiddellijk actie te ondernemen bij het verwijderen of blokkeren van de toegang tot een misleidende “digitale portemonnee”-applicatie uit de Play Store.

Vorige verhaal:

De autoriteiten hebben het publiek gewaarschuwd tegen het downloaden van zogenaamde registratieaanvragen waarin 10,000 digitaal geld wordt beloofd, een centraal beleid dat door de Pheu Thai Partij tijdens haar verkiezingscampagne werd voorgesteld.

Nu voor de update:

De stap komt nadat een groep oplichters de verkiezing van Pheu Thai-premierkandidaat Srettha Thavisin heeft uitgebuit door een app te uploaden die gebruikers verleidde zich te registreren voor een veronderstelde digitale overdracht van 10,000 baht.

Srettha had een campagnebelofte gedaan om 10,000 baht-overboekingen te doen naar de digitale portemonnee van alle Thaise burgers boven de 16 jaar, met de bedoeling de lokale economieën te stimuleren als een maatregel voor economische revitalisering.

Chaiwut onthulde dat de misleidende digitale portemonnee-app ontworpen was om op afstand te worden bestuurd, waardoor de makers ervan de smartphones konden manipuleren van degenen die de app hadden gedownload. Hierdoor kunnen criminelen mogelijk ongeoorloofde toegang krijgen tot applicaties voor mobiel bankieren.

Chaiwut benadrukte dat het kabinet van Srettha nog niet was opgericht en dat het beleid inzake digitale portemonnees nog steeds niet werd goedgekeurd. Chaiwut drong er bij de burgers op aan de app niet te downloaden, terwijl Google de opdracht heeft gekregen de toegang tot de applicatie te beëindigen.

Om desinformatie en mogelijke oplichting tegen te gaan, adviseerde Chaiwut degenen die frauduleuze praktijken vermoedden om op elk gewenst moment contact op te nemen met de hotline 1111, extensie 87 voor hulp.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.