Vice-voorzitter treedt af als MFP de oppositie leidt

PERSBERICHT: 

Vice-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Padipat Suntiphada, heeft zijn bereidheid uitgesproken om af te treden als de Move Forward-partij, waartoe hij behoort, de rol op zich neemt van het leiden van de oppositie in het Huis van Afgevaardigden.

Vorige verhalen:

Padipat Suntiphada, de tweede plaatsvervangend voorzitter van het Thaise parlement, is opnieuw in de problemen gekomen nadat hij werd beschuldigd van het misbruiken van staatsgelden om een ​​mookata (Thaise BBQ)-partij voor parlementsleden te organiseren.

Vice-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van het Thaise parlement Padipat Suntiphada van de Move Forward-partij kan in de problemen komen omdat hij deze wet heeft overtreden nadat hij een foto van zichzelf had gedeeld met een blikje met naar eigen zeggen ambachtelijk bier uit zijn thuisprovincie Phitsanulok, ten noorden van Thailand.

Nu voor de update:

De huidige rol van Padipat werd veiliggesteld toen Move Forward nog steeds probeerde een coalitieregering te vormen met de Pheu Thai Partij en andere kleinere partijen.

Na een verandering in de omstandigheden waardoor Move Forward in de oppositie terechtkwam als gevolg van het besluit van Pheu Thai, komt de partij nu in aanmerking om de oppositie te leiden vanwege het bezit van de meeste parlementsleden onder de oppositiepartijen. De huisregels schrijven echter voor dat de oppositiepartij niet tegelijkertijd de functie van voorzitter van het Huis van Afgevaardigden of vice-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden kan bekleden.

Padipat bevestigde zijn bereidheid om het besluit van het bestuur van Move Forward te verwelkomen en zijn functie neer te leggen als de partij de oppositie leidt. Ondanks de nieuwe omstandigheden maakte hij duidelijk dat hij van plan was neutraal te blijven in zijn rol en de eerlijkheid tijdens de vergaderingen van het Huis van Afgevaardigden voor zowel regerings- als oppositieleden te waarborgen.

De kleding van Padipat werd ook onder de loep genomen tijdens een vergadering van het Huis van Afgevaardigden, waar Pheu Thai-parlementsleden berispingen kregen omdat ze geen stropdas droegen tijdens het voorzitten van de zitting. Het debat over zijn kledingkeuze werd uiteindelijk afgebroken door Padipat, die zijn kleding verdedigde als passend voor de gelegenheid en beloofde bij toekomstige bijeenkomsten voorzichtiger te zijn in zijn kleding.

Te midden van de discussies stelde een ander Pheu Thai-parlementslid voor om een ​​commissie op te richten om de juiste kleding voor parlementsleden en senatoren te bestuderen, maar Padipat verlegde de aandacht naar meer inhoudelijke zaken en benadrukte de aanwezigheid van het publiek dat de procedure observeerde.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.