Zeldzame bultrug waargenomen bij Phuket

Phuket -

Voor de kust van Phuket is een zeldzame bultrug waargenomen.

De heer Charoen Chanaphon zag de bultrug voor het eerst en zei dat terwijl hij op woensdag (23 augustus) een rondvaartboot van Phuket naar de Phi Phi-eilanden in Krabi bestuurderd) vond hij de enorme walvis die later door het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) werd geïdentificeerd als een bultrug.

Maritiem specialist Dr. Thon Thamrongnawasawat zei dat er berichten zijn dat de bultrug zeer zelden wordt gezien in de zee rond Thailand. Dit is pas de tweede keer dat er een bultrug wordt gespot. De eerste keer in Thailand was naar verluidt 14 jaar geleden in Phuket en er is slechts één foto van de bultrug die werd gespot.

De meeste van hen zijn te vinden rond Okinawa (Japan), Taiwan, de Filippijnen en Australië. Grote bultruggen kunnen tot 17 meter lang worden en tot 40,000 kilogram wegen.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.