TCC schetst een driepuntenplan voor de Thaise economie

PERSBERICHT:

De Thaise Kamer van Koophandel heeft een alomvattend driepuntenplan opgesteld, waarin de nieuw benoemde regering onder leiding van premier Srettha Thavisin wordt aangespoord om snelle actie te ondernemen om de economie en de toeristische sector nieuw leven in te blazen.

Kamervoorzitter Sanan Angubolkul benadrukte het belang van onmiddellijke maatregelen en versnelde begrotingsuitgaven om de huidige economische uitdagingen aan te pakken. Sanan maakte het cruciale belang duidelijk van het prioriteren van specifieke acties tijdens de eerste honderd dagen van de ambtsperiode van de nieuwe regering, en drong er bij de nieuwe regering op aan om tegemoet te komen aan de dringende behoefte aan stimuleringspakketten die bedoeld zijn om de last van de kosten van levensonderhoud voor burgers en de productiekosten voor bedrijven te verlichten.

Er is ook bij de nieuwe regering aangedrongen om de afgifte van visa aan Chinese toeristen snel te vergemakkelijken en de escalerende vraag naar buitenlandse toeristen aan te pakken door een grotere beschikbaarheid van vluchten. Deze proactieve maatregelen zijn vooral van cruciaal belang gezien de betekenis van het laatste kwartaal als het piekseizoen voor het toerisme in Thailand, en spelen daarmee een cruciale rol in het economische herstel van het land.

Bovendien is de noodzaak van het versnellen van de begrotingsuitgaven voor het begrotingsjaar 2023 en het snel aannemen van de begrotingswet voor het begrotingsjaar 2024 ook van het allergrootste belang, aangezien dit een soepele overgang moet garanderen, het vertrouwen onder buitenlandse investeerders moet versterken en meer buitenlandse investeringen moet aanwakkeren.

Sanan sprak het vertrouwen van de Kamer uit dat de implementatie van deze voorstellen, gekoppeld aan een focus op economische stimulering, zou leiden tot economische groei in het laatste kwartaal, waardoor uiteindelijk de oorspronkelijke doelstelling van 3% groei voor het koninkrijk zou worden bereikt.

Met de naderende kabinetsformatie in het verschiet deelde de Kamer verder haar positieve kijk op de bekwaamheid van de potentiële benoemden in het effectief beheren van economische portefeuilles en het bevorderen van het welzijn van alle Thaise burgers.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.