Srettha ontmoet Prayut in het Govt House

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – De nieuwe premier van Thailand, Srettha Thavisin, had een ontmoeting met de vertrekkende premier generaal Prayut Chan-o-cha in het Government House, terwijl leden van het parlement officieel het koninklijk bevel erkenden door de heer Srettha tot 30e premier te benoemen Minister.

Dit is het moment waarop de heer Srettha Thavisin het regeringsgebouw binnenkwam voor een ontmoeting met de aftredende premier generaal Prayut Chan-o-cha, na een koninklijke benoeming. De benoemingsceremonie vond plaats op het hoofdkantoor van de Pheu Thai Partij in Bangkok, nadat de Nationale Vergadering dinsdag de heer Srettha had goedgekeurd.

De ontmoeting tussen de heer Srettha en generaal Prayut vond privé plaats. Generaal Prayut overhandigde bij deze gelegenheid een bloemenboeket aan de heer Srettha als blijk van felicitaties.

Er werd gemeld dat de heer Srettha en generaal Prayut economische kwesties hadden besproken, voordat generaal Prayut de heer Srettha een rondleiding gaf door het regeringsgebouwencomplex, inclusief het kantoor van de premier en de portretgalerij van de premiers van Thailand.

Later onthulde de heer Srettha op het hoofdkwartier van de Pheu Thai Party dat zijn ontmoeting met generaal Prayut bedoeld was om zijn respect te betuigen en om zijn advies te vragen. Hij zei dat generaal Prayut zijn zorg voor het land tegenover hem had uitgesproken.

Vandaag informeerde tweede plaatsvervangend huisvoorzitter Pichet Chuamuangphan van de Pheu Thai-partij in het parlement de parlementsleden over het koninklijk bevel tot benoeming van de heer Srettha Thavisin tot premier van Thailand, dat later werd voorgelezen door de secretaris-generaal van het Huis van Afgevaardigden, Pornpit Petchcharoen. De heer Srettha werd op 22 augustus 2023 officieel benoemd tot premier, zoals vermeld in het koninklijk bevel.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.