Publiek gewaarschuwd voor valse apps die digitaal geld aanbieden

PERSBERICHT: 

De autoriteiten hebben het publiek gewaarschuwd tegen het downloaden van zogenaamde registratieaanvragen waarin 10,000 digitaal geld wordt beloofd, een centraal beleid dat door de Pheu Thai Partij tijdens haar verkiezingscampagne werd voorgesteld.

De nieuwe regering zal doorgaan met het digitale beleid van 10,000 baht, zoals beloofd door de Pheu Thai Partij tijdens de algemene verkiezingen.

Premier Srettha Thavisin heeft bevestigd dat de regering belangrijke beleidsmaatregelen zal implementeren die de Pheu Thai-partij tijdens de verkiezingen aan het publiek heeft beloofd, waaronder het beleid voor het uitdelen van digitaal geld van 10,000 baht. Hij zei dat de regering het beleid zal voortzetten zodra het kabinet koninklijk wordt goedgekeurd en verwerpt geruchten dat de partij de implementatie van de digitale valuta-uitdeeling zou laten vallen.

Ondertussen zei het Begrotingsbureau dat het een rapport zal uitbrengen over de financiële situatie van Thailand zodra de nieuwe regering officieel is geïnstalleerd. Bureaudirecteur Chalermhol Pensoot zei dat het rapport informatie zal verschaffen voor de nieuwe regering om haar belangrijkste beleidsmaatregelen dienovereenkomstig te prioriteren. Hij verklaarde dat het bureau zich inzet voor het ondersteunen van het distributieplan voor digitale valuta, maar dat het de regering een duidelijker beeld zal moeten geven van de situatie in het land.

Volgens het Bureau zou de digitale muntuitgifte tot 560 miljard baht kunnen kosten. Waarschijnlijk zal binnenkort verdere discussie over deze kwestie plaatsvinden tussen de regering en gerelateerde instanties.

Volgens Pol Gen Amorn Chomchoey, secretaris-generaal van de National Cyber ​​Security Agency (NCSA), heeft geen enkele officiële overheidsinstantie een dergelijke campagne geïnitieerd of een bijbehorende applicatie vrijgegeven. Deze apps kunnen mogelijk door frauduleuze actoren zijn bedacht.

Pol Gen Amorn drong er bij het publiek op aan om deze applicaties niet te downloaden of te installeren, omdat ze gebruikers zouden kunnen blootstellen aan risico's zoals diefstal van persoonlijke gegevens of financieel verlies. Hij voegde eraan toe dat de NCSA, als reactie op de situatie, al maatregelen heeft genomen om Google op de hoogte te stellen en aandringt op de verwijdering van deze misleidende applicaties uit de Play Store, waar ze zijn gedetecteerd.

Het overkoepelende doel van het initiatief voor digitaal geld of digitale portemonnees van 10,000 Baht is het stimuleren van de lokale consumptie. Dit plan, geïntroduceerd door Srettha Thavisin, die onlangs koninklijke goedkeuring kreeg als 30e premier van Thailand, heeft tot doel de economie een impuls te geven.

Volgens de regeling ontvangt elke Thaise burger van 16 jaar en ouder 10,000 baht aan digitale valuta, opgeslagen in een digitale portemonnee. Het geld kan uitsluitend worden gebruikt binnen een straal van vier kilometer rond hun geregistreerde verblijfplaats, en moet binnen een tijdsbestek van zes maanden worden besteed aan essentiële dagelijkse levensbehoeften.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.