Vijf gered nadat water lekt in speedboot nabij eiland in Phuket

Phuket -

Vijf mensen zijn gered nadat er water lekte in een speedboot nabij het eiland Mai Thon, ten zuiden van Phuket.

De Phuket Marine Police vertelde de Phuket Express dat ze woensdagavond (23 augustus) door de politie van Wichit op de hoogte waren gesteld van het incident.rd). Ze gingen de zee op naar de locatie die door de kapitein van de speedboot was gestuurd.

Ze kwamen aan op de locatie aan de oostkant van het eiland Mai Thon, maar de boot van de Phuket Marine Police kon niet in de buurt van de speedboot komen omdat het water te ondiep was voor hun grotere schip.

Er werd contact opgenomen met een lokale vissersboot in de buurt en de marinepolitie van Phuket bracht een waterpomp naar de vissersboot voordat deze de speedboot bereikte. Vervolgens werd het water uit de speedboot verwijderd.

Vijf mensen op de speedboot werden teruggebracht naar het eiland Mai Thon. Op donderdagochtend (24 augustusth) werden ze veilig teruggebracht naar de Chalong Pier.

Het hoofd van het Phuket Marine Office, de heer Chayaphon Pranit, vertelde de Phuket Express dat alle mensen die uit de speedboot waren gered de zee in gingen om te vissen.

De Phuket Express merkte op dat hun persoonlijke gegevens niet door agenten waren vrijgegeven.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.