Phuket-autoriteiten sluiten illegale cannabislocaties

PERSBERICHT:

De autoriteiten hebben illegale cannabisapotheken in de provincie Phuket gesloten en ondernemers gewaarschuwd de cannabisgerelateerde wet- en regelgeving strikt na te leven.

Het Public Health Office van Phuket meldde dat lokale autoriteiten onlangs dertien cannabisapotheken hebben gesloten die zonder vergunning werkten.

De hoofdarts van het kantoor, Kusak Kukiattikoon, zei dat de vergunningen van 250 winkels al zijn ingetrokken vanwege verschillende overtredingen van de Thaise Traditionele Medische Beroepenwet. Hij waarschuwde bedrijven ook om aan de regelgeving te voldoen, aangezien de autoriteiten wekelijks willekeurige inspecties zullen uitvoeren.

De autoriteiten hebben gewaarschuwd dat de licenties van apotheken die de richtlijnen overtreden voor 30 dagen zullen worden opgeschort, maar herhaalde overtredingen zullen resulteren in intrekking van de licentie.

Degenen die betrapt worden op het verkopen van cannabis zonder vergunning, riskeren een gevangenisstraf van een jaar, een boete van 20,000 baht, of beide.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.