Groot-Brittannië en Thailand houden gezamenlijke AI-week

A gastartikel van Thomas Sinclair. Thomas is de redacteur van de Pembrokeshire Herald.

De Britse ambassade in Bangkok heeft zojuist haar inaugurele UK AI Week afgesloten, een meeslepend vierdaags evenement van 15 tot 18 augustus 2023 dat het wereldwijde leiderschap van het Verenigd Koninkrijk op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) demonstreerde. Het doel? Om de banden tussen Groot-Brittannië en Thailand te verdiepen en het onaangeboorde potentieel van AI in de regio te verkennen.

De week barstte van de activiteiten, van beleidsdiscussies op hoog niveau tot commerciële tentoonstellingen. In het Eastin Grand Hotel Phayathai hebben belangrijke belanghebbenden uit beide landen de week ingehuldigd met een rondetafelgesprek over het beleid. Tot de Britse vertegenwoordigers behoorden deskundigen van gerenommeerde instellingen zoals het Alan Turing Institute en het Institute of Analytics. De bijeenkomst draaide om het potentieel van AI, de implicaties ervan voor verschillende sectoren, governance, investeringsmogelijkheden en AI als katalysator voor positieve verandering.

Toen de zon op 15 augustus onderging, hield de Britse ambassade een receptie in de residentie van de ambassadeur. Hoogwaardigheidsbekleders, experts uit het VK, Thaise overheidsfunctionarissen en multilaterale organisaties, waaronder UNESCO, kwamen samen om de synergie tussen de twee naties te vieren.

Misschien wel het hoogtepunt van de week was de allereerste deelname van het VK aan de Techsauce Global Summit, waar in het GEWELDIGE paviljoen negen baanbrekende Britse AI- en databedrijven te zien waren. Meer dan 15,000 techliefhebbers, investeerders en bedrijven zagen de commerciële capaciteiten van het VK in sectoren als landbouw, financiën, klimaat en meer. De top was niet alleen een showcase, maar ook een leerervaring, met workshops over AI in de gezondheidszorg, openbare diensten en het uitstippelen van een robuuste nationale AI-strategie.

In een reactie op de prestaties van deze week benadrukte Natalie Black, de handelscommissaris voor Azië en de Stille Oceaan, dat het VK, met een bloeiende technologiesector ter waarde van 1 biljoen dollar en meer dan 160 technische eenhoorns, graag zijn expertise en samenwerking bij het aandrijven van AI voor de voordeel van allemaal.

Om de week af te sluiten, organiseerde de Britse ambassade 'Turing Night' in Icon Siam, waar meer dan 150 functionarissen, tech-enthousiastelingen en investeerders aanwezig waren. De avond was een eerbetoon aan de vooruitgang in de informatica, met als hoogtepunt een vertoning van de Imitation Game, die licht wierp op de baanbrekende inspanningen bij het decoderen van de Enigma-code in de jaren veertig.

David Thomas, Britse zaakgelastigde voor Thailand, vatte de essentie van de week samen: “UK AI Week vertegenwoordigt de ontluikende geest van samenwerking tussen het VK en Thailand. Door innovatie te verdedigen en ethische AI-ontwikkeling te bevorderen, is het VK enthousiast over het in kaart brengen van een toekomst naast Thailand, waar AI wordt ingezet voor het algemeen belang.”

Met zo’n succesvolle week achter de rug zijn beide landen klaar voor een toekomst waarin technologie en samenwerking voorop lopen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/