Bij twee cannabiswinkels in Patong is de vergunning gepauzeerd

Patong-

Bij nog eens twee cannabiswinkels in Patong is de licentie gepauzeerd nadat bleek dat ze verschillende regels overtraden.

Onze eerdere verhalen:

De buitenlanders in de videoclip maakten reclame voor een nieuwe maar onbekende cannabiswinkel in de buurt van Phuket International Airport in Thalang, die net is geopend.

Een 49-jarige Amerikaanse toerist bood zijn excuses aan nadat een videoclip waarin hij een machine gebruikte om cannabisrook over Bangla Road te blazen viraal ging op sociale media, wat leidde tot intense discussies over cannabis en cannabisregels en -voorschriften.

Er worden juridische stappen ondernomen tegen 13 cannabiswinkels zonder vergunning in Phuket en de licenties van 18 cannabiswinkels zijn opgeschort.

Nu voor de update:

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat zij en functionarissen van de provinciale volksgezondheidsafdeling van Phuket eerder deze week meerdere cannabiswinkels in Patong hebben geïnspecteerd.

Ambtenaren controleerden de vergunningen en zorgden ervoor dat winkels geen cannabis verkochten aan mensen onder de 20 jaar, aan zwangere vrouwen en aan moeders die melk aan baby's gaven, en ook, het belangrijkste, dat cannabis niet in het openbaar mag worden gerookt. Dit geldt ook voor de winkels.

Twee cannabiswinkels bleken de regels te overtreden en hun licenties zijn stopgezet. De Phuket Express merkte op dat functionarissen niet vermeldden welke regels ze overtraden.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.