Thaise ex-premier Thaksin wordt om medische redenen vanuit de gevangenis naar het ziekenhuis gebracht

nationaal —

Thaksin Shinawatra, de gevangengenomen voormalige premier van Thailand, werd op dinsdag 15 augustus rond 1 minuten voor 22 uur met spoed overgebracht naar het Police General Hospital vanuit de Bangkok Remand Prison, nadat zijn gezondheidstoestand zich had ontwikkeld.

De Correctiesafdeling heeft op woensdag 23 augustus een officiële verklaring afgegeven waarin wordt meegedeeld dat Thaksin voor medische zorg naar een ziekenhuis is gebracht nadat hij slaapproblemen, pijn op de borst, hoge bloeddruk en een laag zuurstofniveau in de vingertoppen had en “levensbedreigend” was. voorwaarden.

Thaksin, 74, was dinsdag net aangekomen in Thailand na zijn 17 jaar durende zelfopgelegde ballingschap en werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf door de Strafkamer van het Hooggerechtshof voor houders van politieke standpunten.

Na een medische controle in de gevangenis te hebben ondergaan, bleek dat de ex-premier meer dan vijf medische aandoeningen had, waaronder een ischemische hartspier, chronische longontsteking, hoge bloeddruk, gedegenereerde wervelkolom en een abnormale houding.

Het dienstdoende medische personeel van de Bangkok Remand Prison, waar Thaksin gevangen zit, besloot hem naar een ziekenhuis over te brengen vanwege zijn verslechterende omstandigheden en het gebrek aan apparatuur in de gevangenis, na overleg met medische specialisten van het Central Correctional Hospital, aldus een verklaring.

De veroordeelde ex-premier verblijft momenteel in de Royal Suite Room van het Police General Hospital.

TPN-media merkt op dat niet iedereen de medische verklaringen lijkt te geloven, Sommigen beweren dat Thaksin een voorkeursbehandeling krijgt en het indienen van officiële klachten en juridische uitdagingen. Het Thaise ministerie van Justitie heeft deze beschuldigingen ontkend.

Veel internetgebruikers op sociale media denken dat Thaksin koninklijk pardon zal worden verleend en zal worden vrijgelaten, maar had op het moment van schrijven nog niet officieel een aanvraag ingediend.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.